Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'2200 Nederlandse verkooppartners op Amazon vooral actief in categorie wonen & keuken'

Slechts twee procent van de verkooppartners op de Nederlandse site van Amazon is afkomstig uit Nederland. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Data Department van 19,5 miljoen producten. Van de 2200 Nederlandse verkooppartners is een groot gedeelte van hen actief binnen de categorie wonen & keuken. Zo wordt 11% van de unieke producten gevonden onder deze rubriek. Alleen de categorie Kleding, schoenen & sieraden is groter (23%).


Bankhoes van het merk Logozoe te verkrijgen op Amazon.nl.

De grootte van het assortiment van aanbieders uit Nederland schommelt. Bij 40% van de verkooppartners bestaat het aanbod uit minder dan 10 producten. Ruim 61% van het totaal heeft een aanbod van minder dan 50 producten.

Van de Nederlandse verkopers heeft 3% meer dan 5000 producten in de etalage van Amazon.nl. Hiervan hebben vijf verkooppartners meer dan 100.000 producten, waarvan één verkooppartner meer 200.000 producten in het assortiment heeft.

Bron: Data Department

Publicatiedatum: