Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiezen uit verbouwen of renoveren?

Denk je na over het duurzamer maken van je huis? Dan heb je daar verschillende mogelijkheden voor. Een van de keuzes die je hebt, is om een paar aanpassingen te doen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te leggen. Maar misschien ben je wel toe aan een hele andere inrichting van je huis, of kan je huis wel een opknapbeurt gebruiken. Als je toch met deze werkzaamheden bezig bent, kun je ook eens kijken naar goede oplossingen voor het verminderen van tocht in huis, door bijvoorbeeld binnendeuren te plaatsen.

Je huis verbouwen of renoveren?
Tussen het verbouwen van je huis of het renoveren zit een verschil. Bij verbouwen maak je een ruimte groter, bijvoorbeeld de huiskamer, door een binnenmuur naar de keuken weg te halen, of door de buitenmuur door te breken en een serre aan te bouwen. Bij renovatie gaat het meer om het vervangen van bestaande dingen in huis, waarbij je de oorspronkelijk indeling in stand houdt. Je vernieuwt de badkamer, of je vervangt de open zoldertrap door een trap met dichte treden.

Geef je interieur een nieuw en duurzaam uiterlijk
Of je nu gaat verbouwen of renoveren, het is belangrijk dat je voor beide situaties een goed plan maakt. Welke materialen ga je gebruiken en wat zijn de juiste afmetingen van de nieuwe keuken of zoldertrap? Denk daarbij ook aan andere zaken. Want als je gaat voor een duurzame woning, kun je ook binnen zorgen voor een goed oplossing, namelijk in de vorm van binnendeuren. Denk bijvoorbeeld aan de deur van de badkamer die nu niet goed sluit. Als je vaak het raam open hebt staan op de badkamer, voor goede ventilatie, komt die buitenlucht hierdoor eenvoudig je huis binnen. En dat betekent dat je extra stookkosten hebt om het op de andere kamers op temperatuur te houden. Of denk bijvoorbeeld na of je de nieuwe serre open wilt hebben, of kies je voor binnendeuren die de ruimte afsluiten, zodat je in de winter minder vierkante meters hoeft op te warmen?

Kies een binnendeur in de stijl van je interieur
Of je nu een klassiek, landelijk of modern interieur hebt, voor iedere woonstijl is er een binnendeur verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor eiken deuren met een mooie houtnerf, voor een extra warme uitstraling. Of denk aan een industriële binnendeur voor je serre, met helder of mat glas en een donker frame. De binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kun je een enkele deur plaatsen, maar voor een extra luxe effect kies je voor dubbele deuren. Met een uniforme stijl van de binnendeuren creëer je ook nog eens harmonie op iedere verdiepingsvloer.

Een traditionele binnendeur of een taatsdeur
Het is niet alleen belangrijk om te bepalen welk soort binnendeuren je in je huis wilt plaatsen. Hou bij het ontwerp van je vernieuwde woning ook rekening met het ophangsysteem. Wil je de scharnieren op de gebruikelijke wijze aan de zijkant van de deurpost hangen? Of past een taatsdeur mooi in je industriële inrichting? In dat geval moet je bij de renovatie of verbouwing zorgen dat je de scharnieren van je nieuwe binnendeur kunt bevestigen in het plafond en de vloer. Als je daar bij je ontwerp van de verbouwing of renovatie rekening mee houdt, geniet je nog jarenlang van je binnendeuren.

Publicatiedatum: