Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Verbijsterende paniek overheerst in kabinet'

Afgelopen zaterdag zijn de aangescherpte maatregelen bekend geworden. De lockdown van alle niet-essentiƫle winkels is een enorme dreun voor de sector. "Het is bizar dat het Kabinet met zulke disproportionele maatregelen komt waar geen draagvlak voor is. Ondernemers reageren woedend en voelen zich in de steek gelaten.De snelheid waarmee de maatregelen worden ingevoerd, onderstreept de paniekstand in Den Haag en paniek is een slechte raadgever." Dat meldt INretail in een persbericht.



Ongekend

INretail vindt het ongekend dat niet voor intelligentere maatregelen is gekozen die de economie open houden. Winkels zijn altijd veilig geweest en er zijn goede alternatieven mogelijk, zoals nog minder mensen tegelijk in de winkel of kopen op afspraak. Click & collect is geen echt alternatief heeft de retail afgelopen voorjaar ervaren. Toen leverde het voor de winkels die het aanboden nog geen 10% van de omzet op ten opzichte van normaal. INretail wil een intelligentere aanpak van de pandemie want Nederland op slot zetten leidt tot een onhoudbare situatie. Nu koopt het kabinet tijd en mogen ondernemers de rekening betalen. 

Publicatiedatum: