Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inkoopmoment voor de kerstperiode voor haar retailers en merken

B2B platform Orderchamp lanceert inkoopevenement Christmas Ball

De Nederlandse scale-up Orderchamp, het snelgroeiende digitale inkoopplatform voor merken en retailers, organiseert van 20 tot 25 oktober het online inkoopevenement Christmas Ball. Tijdens Christmas Ball kunnen retailers voordelig unieke kerst en cadeau-artikelen inkopen, terwijl merken hun kerstcollecties kunnen verkopen. Het 6-daagse evenement is ter voorbereiding op de drukste tijd van het jaar voor winkeliers.

Retailers kunnen via het online platform kerstproducten voor hun eigen winkel inkopen bij meer dan 3.000 verschillende Europese merken. Merken krijgen op hun beurt via het platform toegang tot 50.000 retailers uit heel Europa. Retailers profiteren van gunstige inkoopvoorwaarden, zoals lage bestelminimums, gratis verzending en kortingen tot €250 op een eerste bestelling via het platform.

In mei haalde Orderchamp een Series A investering op van €16.5 miljoen via Prime Ventures om door te groeien in Europa. Inmiddels heeft het bedrijf een fysiek kantoor geopend in Berlijn. Orderchamp bedient klanten uit heel Europa, waaronder de Benelux, Duitsland en Frankrijk. 

Mede-oprichter en CEO Joost Brugmans: “De afgelopen tijd hebben we honderden merken toegevoegd aan ons platform zodat retailers hun slag kunnen slaan ter voorbereiding op de drukke kerstperiode. Het is mooi om te zien dat honderden merken hun retailers uitnodigen voor Christmas Ball, en we kunnen niet wachten tot het begint.” 

Over Orderchamp
Orderchamp vindt wholesale opnieuw uit. Op het digitale inkoopplatform worden zelfstandige retailers en merken met elkaar verbonden om wereldwijd relevant te blijven voor lokale consumenten. De Amsterdamse scale-up biedt op haar platform een uniek en kwalitatief hoogstaand assortiment van meer dan 300.000 producten van meer dan 3.000 verschillende Europese merken, waaronder Home & Living, Koken & Tafelen, Baby & Kids, Stationery, Sieraden & Accessoires, Eten & Drinken en Beauty & Health.

Orderchamp werkt uitsluitend samen met merken die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen - veel merken delen daarom de waarden en kenmerken zoals handgemaakt, natuurlijk, duurzaam of ethisch verantwoord. Hierdoor kunnen retailers zich onderscheiden van de massa met hun eigen unieke productassortiment. Op basis van algoritmes worden op maat gemaakte aanbevelingen gedaan aan retailers met de juiste merken en producten. Op deze manier versterkt het platform zowel lokale retailers als online retailers en helpt het hen hun productportfolio uit te breiden. Het assortiment wordt continu uitgebreid en omvat momenteel merken als Marie-Stella-Maris, Naïf, Return to Sender, Wijck en Kersten.

Orderchamp is in 2019 opgericht door Joost Brugmans (CEO), Max Verduyn (CFO / COO) en Menno Wolvers (Head of Engineering), Ruud Stelder (investeerder) en Dennis Cuijpers (investeerder). Naast Nederland is het platform ook actief in België, Duitsland, Frankrijk, en Luxemburg en bedient het verschillende klanten uit heel Europa. Tot de investeerders van het bedrijf behoren henQ, Prime Ventures, Stefan van den Berg (voormalig CEO AfterPay), Thomas Plantenga (CEO Vinted / Kleiderkreisel) en Zhong Xu (CEO Deliverect). Orderchamp haalde sinds de oprichting ruim €20 miljoen op.

Over Prime Ventures
Prime Ventures is een venturecapitalinvesteerder die zich focust op snelgroeiende Europese growth-stage tech bedrijven. Met €750 miljoen in gecommitteerd kapitaal heeft het bedrijf over de afgelopen 20 jaar in meer dan 50 bedrijven geïnvesteerd, zoals bijvoorbeeld GlobalCollect, TakeAway.com, Mendix, iwoca, Meero en Terrapay. Prime Ventures heeft momenteel een kantoor in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

Over henQ
henQ is een early-stage, op Europa gerichte B2B-software durfinvesteerder. Tot de meest opvallende investeringen behoren bedrijven als Mendix, SEOshop, SendCloud, Mews, Zivver, Orderchamp en Stravito. henQ investeert momenteel vanuit het vierde fonds, dat een omvang heeft van €80 miljoen. Het totale beheerd vermogen bedraagt ongeveer € 200 miljoen.

Meer informatie:
Orderchamp
www.orderchamp.nl

Publicatiedatum: