Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoeneninjectie voor trappenfabrikant

Trappenfabrikant in het hogere segment ontvangt een miljoeneninjectie voor groei. Investeringsmaatschappij 5square uit Laren (belegd vermogen €125 miljoen) neemt een 65 procent belang in het bedrijf EeStairs uit Barneveld dat al ruim twintig jaar de top van de wereldmarkt bedient.


One Bank Street, Canary Warf Londen (fotografie: Leigh Simpson).

EeStairs, dat vrijwel onder de radar is gebleven, heeft in relatieve stilte een nummer één positie verworven als leverancier van luxe unieke trappen van hout, metaal, glas en/of steen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Hofleverancier celebrities
EeStairs, dat produceert in Nederland, Engeland en Amerika, mag zich onder meer hofleverancier noemen van Facebook, Google, KKR, Deloitte, diverse banken en Optiver en heeft hiernaast diverse filmsterren, Formule-1 coureurs, royals, dj’s en topsporters als klant en internationale vips als Rupert Murdoch, Jeff Koons, Sir James Dyson, Roger Guy, Patrick Head en Stella McCartney.

Bovendien is het Barneveldse ambachtsbedrijf vaste partner van ’s werelds meest befaamde architectenbureaus zoals het Britse Zaha Hadid Architects en Allford Hall Monaghan Morris, Gensler, het Noorse Snøhetta en de excentrieke Amerikaanse architect Peter Marino, onder meer beroemd als de huisarchitect van de designhuizen Chanel, Dior en Louis Vuitton.

Trap van €4 miljoen
EeStairs heeft de weg naar boven behoorlijk gevonden: bedroeg de omzet van de onderneming in 2010 nog €5,2 miljoen, over 2021 komt deze uit op ruim €22 miljoen. De gemiddelde orderwaarde bedraagt ca €75.000. In de Verenigde Staten besteden de klanten van het Barneveldse bedrijf gemiddeld €500.000 aan hun trap. De grootste orderwaarde in de geschiedenis van de onderneming bedroeg €4 miljoen, besteed door een klant uit de Verenigde Staten.

Cornelis van Vlastuin, CEO en medeoprichter van EeStairs, is blij dat 5square aan boord komt. De investering van 5square gaat EeStairs gebruiken als (internationaal) groeikapitaal en om overnames te doen. De andere oprichter, Dick Cluistra, zal zijn belang overdragen aan zijn zoon Martijn die ook al geruime tijd in het bedrijf actief is. Met name Australië en Duitsland staan hoog op het verlanglijstje van EeStairs om verder te groeien. 

Architectonische superioriteit
Van Vlastuin: “Wij zijn vernieuwers en streven naar uitmuntendheid. Onze eigen ingenieurs en materiaalspecialisten werken nauw samen met ontwerpers om de belangrijkste structurele en esthetische details te verfijnen, met één doel: trappen produceren die architectonisch en kwalitatief superieur zijn. Van cruciaal belang is dat EeStairs het hele productie- en installatieproces van de trappen controleert, zodat onze trappen voldoen aan de hoogste internationale kwaliteits- en veiligheidsnormen. Daarnaast is de samenstelling van de groep mensen uniek in de markt. Van uiterst creatief tot uiterst hands on. Leidend van ontwerp tot de uiteindelijke realisatie, waar ook ter wereld.” 

“Van anonieme trappenfabrikant naar wereldspeler. Een waanzinnig gaaf bedrijf”, zo omschrijft  Mark Gitsels, medeoprichter van 5square de Barneveldse onderneming. “Het bedrijf heeft nog een enorme potentie.” Zo heeft EeStairs inmiddels ook producten ontwikkeld voor de eindgebruiker , waarbij kopers digitaal hun eigen designtrap kunnen samenstellen en bestellen. 

Over EeStairs
EeStairs, gevestigd in Barneveld, is een internationale leider in productie van trappen van topkwaliteit en topprestaties. Tot de klanten behoren internationaal bekende (binnenhuis)architecten, projectontwikkelaars, aannemers en particuliere klanten. Het hoofdkantoorcomplex van EeStairs heeft de eerste industriële BREEAM Outstanding vijfsterrenclassificatie in Nederland gekregen, met een lager energieverbruik van jaar tot jaar, specifieke bijdragen aan het leven van dieren, planten en insecten, en het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk. 

Over 5square
5square is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die sinds 2004 een groot aantal Nederlandse bedrijven heeft geholpen met groeikapitaal én kennis. Sinds 2011 bedraagt het belegd vermogen van 5square circa €125 miljoen, waarmee een portfolio is opgebouwd van succesvolle en snelgroeiende bedrijven. Voorbeelden zijn de IJsvogel groep (bekend van Pets Place en Boerenbond), Snappet (adaptief leren voor het basisonderwijs, verkocht in 2019), Avion (next generation simulators) en Intersteel (hang- en sluitwerk, verkocht in 2020). De band die 5square al jarenlang onderhoudt met haar investeerders is intensief en veel kennis en ervaring wordt gedeeld met de bedrijven waarin 5square heeft geïnvesteerd.

Meer informatie:
EeStairs
www.eestairs.nl

Publicatiedatum: