Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verstopte afvoer laten ontstoppen

Loopt het water in de gootsteen in de keuken iets minder goed weg? Maar kun je de gootsteen wel nog gebruiken? Dan lijkt er wellicht nog niet zo veel aan de hand. Toch is het verstandig om direct adequaat te handelen. Water dat niet goed wegloopt duidt namelijk op een verstopping. Laat de verstopte afvoer tijdig ontstoppen door een rioolspecialist en voorkom zo onnodig grote overlast.

Deze signalen wijzen op een rioolprobleem
Water dat in de gootsteen minder goed wegloopt is een signaal dat duidt op een verstopte afvoer. Maar er zijn meer signalen die duiden op een verstopte afvoer. Het herkennen van deze signalen helpt bij het voorkomen van (grotere) overlast. Niet alleen in de keuken duidt water dat niet goed wegloopt op een verstopping. Ook als het water in het toilet niet meer goed doorspoelt, kun je uitgaan van een verstopping. Borrelt het water in het toilet of in de douche zelfs omhoog? Ook dan weet je dat je te maken hebt met een verstopping. Daarnaast is ook een sterke rioollucht in huis een duidelijk teken van een verstopte riolering.

Verschillende soorten rioolproblemen
Een rioolprobleem kan op verschillende plekken in huis voorkomen. In een woning speelt de riolering immers bij diverse sanitaire voorzieningen een rol. Van de keuken en de badkamer tot het toilet en de wasmachine. Het zijn allemaal plekken waar water wordt afgevoerd. Bij elk van deze afvoeren kan een verstopping ontstaan. Heb je op een van deze plekken in huis een verstopte riolering? Dan kun je zelf een poging wagen om de riolering te ontstoppen. Maar dit is vaak niet eenvoudig. Wil je zeker zijn van een effectieve en bovendien snelle ontstopping? Schakel dan een rioolspecialist van rioolprobleemkwijt.nl in. Deze vakman is een expert op het gebied van rioolproblemen. Dankzij uitgebreide kennis, ervaring en uiteraard goed materieel kan hij jou snel van het rioolprobleem afhelpen.

Zelf ontstoppingsmiddelen gebruiken
Wil je alvorens je een rioolspecialist inschakelt zelf de verstopping proberen te verhelpen? Dat kan. Er zijn namelijk diverse ontstoppingsmiddelen in de winkel vrij verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een rubberen ontstopper gebruiken. Heeft dit geen effect? Dan kan heet water gemengd met soda of azijn effectief zijn tegen de verstopping. Werkt dit ook niet? Dan kun je nog gebruik maken van een ontstoppingsveer. Het is hierbij wel van belang dat je weet hoe je de veer moet gebruiken. Weet je dit niet? Dan is de kans aanwezig dat je de verstopping hiermee juist erger maakt. Om dit te voorkomen kun je het beste een rioolspecialist inschakelen.

Publicatiedatum: