Bedding House voorziet grote groei komende jaren

Al meer dan 40 jaar is Bedding House marktleider op het gebied van bedlinnen in de Benelux. Vanuit Lisse levert de distributeur over de gehele wereld. Van Canada tot aan het Midden-Oosten. Ondanks de  schaarste van katoen en hot topic duurzaamheid weet het bedrijf steeds innovatief te zijn. Marketingmanager Annet Nool: "We ontwikkelen zelf en zitten er bovenop om zo vooruitstrevend te blijven." Duurzaamheid

Bij het bedrijf uit Lisse werken ze volgens vier pijlers: kwaliteit, innovatie, design en duurzaamheid. Dat laatste is iets dat steeds vaker voorkomt en soms het bedrijf voor vraagstukken zet. "We verpakken het textiel in een milieuvriendelijk PVC. Maar het kan nog beter. We zijn bezig om de verpakkingen om te zetten naar nog duurzamere alternatieven. Zo gebruiken we steeds vaker een kartonnen verpakking of gebruiken de stof van het overtrek zelf voor de verpakking."


Bedding House innoveert zijn verpakkingen voortdurend.

Waar bedlinnen van oorsprong werd gemaakt van katoen is dat anno 2021 niet meer altijd het geval. "Je bent constant opzoek naar duurzame alternatieven. Zo hebben we in onze Beddinghouse Care lijn inmiddels overtrekken met bamboe, lyocell en gerecycled katoen in de collectie." Sinds 2016 is het bedrijf lid van Better Cotton Initiative, een organisatie die zich inzet voor duurzame en milieuvriendelijke katoenteelt.

Productgroepen
De productrange van het bedrijf ligt breed. Wat zo een 40 jaar geleden begon met enkel bedlinnen is er nu ook keuken en badtextiel bijgekomen. "We hebben verschillende partners waar we voor mogen produceren en ontwerpen. Bijvoorbeeld het Van Gogh museum. In samenwerkingen hiermee hebben wij de collectie uitgebreid naar keukentextiel. Zo krijg je een steeds breder assortiment."
Naast het Van Gogh museum heeft Bedding House licenties voor onder andere Pip Studio, vt wonen en Ariadne at Home.Voor de komende jaren voorziet het bedrijf een stijging in de afzet. "We gaan heel hard groeien." Dit doordat het bedrijf naar meer landen wil exporteren en dit kan goed met de verschillende producten. "Dit is een mooie ingang voor veel bedrijven die een partner willen hebben waar ze op kunnen varen."

Meer informatie:
Bedding House
www.beddinghouse.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven