Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Walvis gerevitaliseerd door KAAN Architecten

De Walvis is begin jaren 60 gebouwd en is het enige overgebleven kantoorgebouw op het Bickerseiland in Amsterdam. Hoewel modern voor die tijd, voldeed het gebouw niet meer aan de moderne maatstaven. De Walvis werd tot op het bot uitgekleed en volledig gerevitaliseerd door KAAN Architecten om nieuwe werkplekken voor tech- en mediabedrijven te huisvesten. De lobby op de begane grond is naar achteren geplaatst, waardoor het gebouw schijnbaar loskomt van zijn grond, terwijl het zware hoofdgestel van het dak wordt verwijderd om de 'mollige' en ingedrukte structuur lichter te maken.

De gestapelde verdiepingen zijn optisch van elkaar gescheiden met horizontale banden die om het gebouw heen zijn getrokken en een meter voorbij de oorspronkelijke gevel reiken. Deze overstekken lijken solide, maar zijn eigenlijk lichte holle metalen constructies. Verzonken beglazing versterkt het effect van 'zwevende' vloeren verder, waarbij de ramen van vloer tot plafond gaan in bijna onzichtbare verticale sponningen. In de beglazing zijn patrijspoorten verwerkt in een strak ritme dat refereert aan de maritieme geschiedenis van het gebied. De grote raampartijen, het uitzicht over de wijk en het binnenstromende daglicht dragen bij aan een nieuwe lichtheid die duurzaamheid uitstraalt waarvoor de renovatie van het gebouw het BREEAM Excellent-certificaat heeft gekregen.

Meer informatie:
KAAN Architecten
www.kaanarchitecten.com 

Publicatiedatum: