Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kweken in stijl met potjes van House Raccoon

In plaats van gebakken waar mee te brengen, is het de nieuwe norm geworden om plantenstekken mee te brengen. Stekjes zijn precies dat - stekjes van een plant waaruit nieuwe stengels en/of wortels groeien, die uiteindelijk uitgroeien tot volwaardige versies. Het is een geweldige, kosteneffectieve manier om je plantenverzameling te laten groeien, of om iemand anders te helpen met het kweken van hun planten. Het enige wat je hoeft te doen is de stekjes in water te zetten en te kijken hoe de wortels of stengels beginnen te groeien. In plaats van een gewone vaas waar je stek misschien niet goed in past, of een spaghettipot die niet zo mooi staat op je aanrecht, laat je cutting edge zien (woordspeling bedoeld) met een vat dat speciaal is ontworpen voor het vermeerderen van planten, zoals dit June Propagation Station (korte ronde versie) of Lily Propagation Station (hoge cilinder versie) ontworpen door Clémence van den Haute voor House Raccoon.

Zowel de June als de Lily potten kunnen worden gebruikt als kweekbak of als vaas. De smalle opening zorgt ervoor dat je stekje goed rechtop kan staan en door het glas kun je de wortels zien groeien tot je je plantje in een goede pot moet overzetten. Elk exemplaar wordt met de hand gemaakt in kleine batches in het House Racoon atelier in het hart van Antwerpen in België. Bovendien planten de partners van House Racoon voor elk House Raccoon-object dat je koopt een boom om herstelinspanningen over de hele wereld te helpen via Trees for the Future, een Amerikaanse non-profitorganisatie die in 1989 is opgericht en gemeenschappen over de hele wereld helpt bomen te planten en een einde te maken aan honger en armoede in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Bron: design-milk.com

Publicatiedatum: