Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ideal Standard International benoemt twee CEO's

Ideal Standard International, de toonaangevende leverancier van hoogwaardige badkameroplossingen voor woningen, bedrijven en de gezondheidszorg, kondigt vandaag aan om Jonas Nilsson en Jan Peter Tewes gezamenlijk te benoemen om het bedrijf te leiden in de functie van Chief Executive Officers na het vertrek van Torsten Türling.


Jan Peter Tewes en Jonas Nilsson.

Jan Peter Tewes trad in oktober 2018 in dienst bij Ideal Standard International als Chief Commercial Officer en Jonas Nilsson trad in januari 2019 in dienst als Chief Operating Officer. Als gevolg van een reorganisatie van het bedrijf in Business Segments in september 2020, werd Jonas Nilsson benoemd tot President Sanitary Ware en Jan Peter Tewes als President Fittings naast zijn rol als Chief Commercial Officer.

De organisatie in segmenten markeert de succesvolle afronding van een grote transformatie. Zowel Jonas Nilsson als Jan Peter Tewes hebben een belangrijke rol gespeeld bij het leiden van de verandering. Tegenwoordig wordt de voetafdruk van het bedrijf technologisch verbeterd, is het bedrijf als geheel meer gestroomlijnd, sterker en beter afgestemd op de behoeften van zijn klanten, en worden zijn merken erkend voor hun leiderschap op het gebied van innovatie en design. Het nieuwe ringlogo, voor het eerst geïntroduceerd in 2017, is een gevestigd handelsmerk geworden als symbool voor de Together for Better -cultuur van het bedrijf.

Belangrijke functies van Jonas Nilsson voorafgaand aan Ideal Standard zijn onder meer President Europa, Afrika en Zuid-Amerika bij de autoleverancier IAC Group, President Europe & Africa bij Autoliv AB, Chief Operating Officer bij Franke Kitchen Systems Group en verschillende operationele en divisiefuncties bij Visteon Corporation en Lear Corporation.

Graham Oldroyd, voorzitter van de Raad: "Namens de Raad wil ik Jan Peter Tewes en Jonas Nilsson feliciteren met hun toekomstige nieuwe rollen. Individueel zijn ze ervaren leiders met een succesvol track record. Samen brengen ze een schat aan ervaring naar Ideal Standard."

Voordat hij bij Ideal Standard in dienst trad, was Jan Peter Tewes Executive Vice President Building Europe bij Uponor, waar hij lid was van het Executive Committee van de Groep. Daarvoor werkte hij meer dan 10 jaar bij Grohe in verschillende leidinggevende functies. In 2012 werd hij benoemd tot Chief Marketing Officer en lid van Grohe’s Global Management Team.

Meer informatie:
Ideal Standard
www.idealstandard.nl 

Publicatiedatum: