Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Montana Furniture neemt Engelbrechts over

Montana Furniture neemt het meubelbedrijf Engelbrechts over als onderdeel van de bedrijfsstrategie om haar assortiment en profiel in de contractmarkt te versterken. Met de overname krijgt Montana toegang tot veelzijdige en sterke stoelenseries zoals KEVI® enCHAIRIK® . De oprichter van Engelbrechts, Morten Engelbrecht, en 10 medewerkers zullen worden geïntegreerd in de organisatie van Montana, net zoals de showroom van Engelbrechts aan de Skindergade in Kopenhagen zal worden voortgezet.

Sinds Peter Lassen in 1982 Montana Furniture oprichtte, is de hoeksteen van het meubelbedrijf altijd het flexibele opbergsysteem Montana System geweest. Met de overname van het bedrijf Djob A/S in 2009 is het productassortiment sindsdien uitgebreid met werk- en vergadertafels en met de Panton One stoel, Verner Pantons eerste stoelontwerp uit 1955.

Joakim Lassen, de zoon van Peter, heeft sinds 2015 de leiding over het Deense meubelbedrijf in familiebezit. Het bedrijf is sterker uit de coronaviruscrisis gekomen, met een groei in orderontvangst en omzet van meer dan 25% in de afgelopen negen maanden. De overname is zorgvuldig overwogen, en Montana bevindt zich in de gunstige situatie dat de overname uitsluitend met eigen middelen kan worden gefinancierd. Joakim Lassen licht de overname toe:

"Ik ben verheugd dat we tot een overeenkomst hebben kunnen komen - ik ben ervan overtuigd dat de twee merken samen een heel eind kunnen komen. Bovendien kijk ik uit naar een vruchtbare samenwerking met Morten Engelbrecht en zijn medewerkers."

Engelbrechts begon als een detailhandel met geselecteerde high-end meubelen uit de hele wereld. Na een succesvolle start, breidde Morten Engelbrecht het concept uit met producten die speciaal voor Engelbrechts werden ontwikkeld, voordat hij van detailhandelaar veranderde in een meubelmerk met eigen productreeksen van onder andere Erik Magnussen, Jørgen Rasmussen en Anders Hermansen. Alle producten van het bedrijf hebben gemeen dat het esthetische, functionele en duurzame meubelstukken zijn, waarin al het overbodige is weggesneden.

Voor de oprichter van Engelbrechts, Morten Engelbrecht, is het een weloverwogen beslissing geweest om het levenswerk dat hij in 1989 begon over te dragen aan Montana Furniture.

"Het is geen gemakkelijke beslissing geweest om door te geven wat ik in de afgelopen 32 jaar heb opgebouwd, maar ik denk dat de twee bedrijven en producten elkaar goed aanvullen. Bovendien kijk ik uit naar de samenwerking met Joakim Lassen en, niet in het minst, naar de mogelijkheid om me volledig te kunnen concentreren op productontwikkeling," zegt Morten Engelbrecht en vervolgt:

"In 1982, toen ik bij BoTikken in Hellerup werkte, hielp ik mee met het opzetten van de allereerste Montana-producten. Ik herinner me nog hoe Peter Lassen zelf de rekken leverde in zijn oude Ford Granada met aanhanger," besluit Morten Engelbrecht met een glimlach.

De integratie van Engelbrechts in Montana Furniture zal in de komende 12 maanden worden uitgevoerd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven