Boegbeeld Belgische meubelindustrie overleden

Op dinsdag 20 april heeft de Belgische meubelindustrie een boegbeeld verloren. Meer dan 65 jaar was hij actief in de interieurbranche. De laatste jaren als gedelegeerd bestuurder van maar liefst tien ondernemingen. Dinsdag in de vroege ochtend overleed hij op 79-jarige leeftijd. André Ollevier, wiens levenswerk sinds 1965 de zetelfabriek Confortluxe was. Daarnaast was hij ook gedelegeerd bestuurder van zetelfabriek Europe, meubelfabriek Lievens en de meubelwinkels Crack, Toff, Nikelly en Lamermont. 

De geschiedenis leert dat hij al op 14-jarige leeftijd, na enige tijd te hebben gewerkt als jonge arbeider in een meubelfabriek, besliste het over een andere boeg te gooien. Vol overtuiging van zijn kennis en passie voor houtbewerking, ging André Ollevier zelfstandig aan de slag.

Een garage werd zijn atelier, de achterbank van een auto zijn transportmiddel. De enthousiaste André ging van deur tot deur met als doel zijn werkstukken op de markt te brengen.

Vijf jaar geleden, dus zo'n 60 jaar later, gaf meneer Ollevier het stokje door aan zijn kinderen. De vroegere garage is inmiddels uitgegroeid tot een grote meubelfabriek, de achterbank van zijn auto tot een eigen transportfirma. Een groep van een 400-tal loyale werknemers steunde zowel hem als zijn levenswerk op de dag van vandaag voor de volle 100%.

Zijn visie en passie blijven steeds de drijfveer naar vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Ook na zijn overlijden zal dat niet veranderen.

In de sportwereld was Andre Ollevier ook geen onbekende. Hij had zijn hart verpand aan voetbalclub Eendracht Wervik, waarvan hij erevoorzitter was. Mede door zijn (sponsor)inbreng deden de geel-roden hun ding tot in de derde klasse. 

Verder investeerder hij in U Cars, met de aan- en verkoop van jonge, gebruikte auto's. Waarbij zijn meubelwinkel De Stijgbeugel diende als showroom.

In een In Memoriam - mijnheer André Ollevier schrijft de familie het volgende:

Bij deze wensen wij u het droevige nieuws te melden van het overlijden van André Ollevier. Oprichter en zaakvoerder van de meubelgroep Confortluxe-Telifra.

Mijnheer André, zoals iedereen hem noemde, is op dinsdagmorgen 20 april 2021 rustig thuis gestorven op 79-jarige leeftijd, na een oneerlijke strijd tegen ziekte.
 
Als een geboren zakenman richtte hij op zeer jonge leeftijd de firma Confortluxe NV op te Wervik. Met hoogtes en laagtes maar door het harde werken stuwde hij Confortluxe tot een groot salon productie bedrijf.
Altijd met volle overgave en soms tegen de stroom in voer hij met Confortluxe een eigen koers van productie van rustieke kuip-salons tot de huidige moderne sofa’s.

Volume, snelheid en efficiëntie stonden centraal, waardoor hij door de oprichting van Setcraft NV (Tielt) zijn productie van eikenrompen veilig stelde en door het oprichten van zijn eigen transportbedrijf Confotrans NV (Wervik) de distributie vlot verliep.
Wanneer het tij van de rustieke salons keerde, werden de producties gelokaliseerd van Azië tot in Oost Europa, en werd Confortluxe internationaal actief.
Ook met Europe Zetelfabriek (Wervik) worden salons geproduceerd en verkocht over geheel Europa.

Door de overname van de meubelfabriek Lievens te Gits, werd ook een meubelproductie toegevoegd aan André zijn activiteiten. Dankzij zijn stuwende kracht en investeringen is Lievens NV momenteel gevestigd in Tielt met een stevige productie van melamine meubelen en groothandel van tafels en stoelen, actief in verschillende landen.

André is tevens de oprichter van Crack meubelen (Ieper), Toff Meubelen (Dottenijs en Nikelly (Dottenijs); en overnemer van Lambermont (Bertrix), die als meubelwinkels graag geziene klanten zijn van zeer veel Belgische en internationale meubelfabrikanten.
 
Zowel als klant of als leverancier, André met de rode pull, was gekend tot in de kleinste winkel of fabriek. Door zijn eenvoud en zijn aandacht voor de mensen was hij een graag geziene persoon in de meubelwereld.
 
Ook in de sport was André graag gezien als sponsor en als drijvende kracht. Zowel in de volleybal, voetbal, basketbal als rallysport wou hij naast winnen, zich ontspannen en mensen gelukkig maken.
Ook stond André altijd klaar als schenker voor sociale doelen.
 
André zal gemist worden door zijn echtgenote, zijn 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen; maar ook door zijn 600 medewerkers in zijn talrijke bedrijven.
Hij laat een gezonde bedrijvengroep achter die met respect voor zijn visie zal verdergezet worden door zijn 3 kinderen, die reeds jaren actief zijn in de verschillende bedrijven, en zijn vele trouwe medewerkers.
 
Bedankt Andre.

Wilt u de familie condoleren? Stuur dan uw steunbetuiging naar info@lievensnv.be.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven