Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ik ben veranderd van vier oude plantenbakken in een waardevolle circulaire ontmoetingstafel'

Honderden plantenbakken waren niet langer nodig op de kantoren van NN in Den Haag en Rotterdam. In plaats van alle waardevolle grondstoffen in de container te gooien om vervolgens als afval verbrand te worden bedacht NN samen met TRIBOO de perfecte circulaire oplossing. De grondstoffen komen opnieuw terug op het kantoor, niet als plantenbak maar als spraakmakende ontmoetingstafel.

Op het eerste oog zal je niet zeggen dat de tafel is gemaakt van afval en dat is precies de bedoeling. 4 bloembakken zijn er nodig om 1 circulaire ontmoetingstafel te maken. Gelegd in een spraakmakend vissengraat patroon zorgt deze tafel voor een chique uitstraling. Door het toepassen van ambachtelijke verbindingstechnieken was lijm niet nodig.

Bij het ontwerp was het uitgangspunt om een robuuste tafel te maken die langdurig gebruikt kan worden en moet kunnen veranderen als dat gewenst is zonder de hele tafel te vervangen. De houten delen in vissengraat patroon zijn aangebracht op een groot modulair paneel. Dit paneel biedt de mogelijkheid om het blad te wisselen en te vervangen voor een ander blad gemaakt van afval. Zo is het niet langer nodig een complete tafel te vervangen maar kan de tafel simpelweg van uitstraling veranderen door het vervangen van een paneel.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: