Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO Hans Holterman: "Besluit is niet lichtvaardig genomen"

Gert Snel Interiors ziet zich gedwongen om ermee te stoppen

Gert Snel Interiors gooit eind dit jaar de deuren dicht. Het groothandelsbedrijf, goed voor 13.000 m2 aan kasten en tafels, woonaccessoires en antiek, kan het niet langer bolwerken.

"De afgelopen jaren waren zeer uitdagend voor de meubelbranche: de coronapandemie, verstoringen in de toeleveringsketen, containerkosten en de economische tegenwind. We hebben er allemaal mee te maken gehad, het was niet makkelijk voor onze branche.

Daarnaast zijn wij genoodzaakt om per 31 december 2024 te verhuizen. Het is niet eenvoudig om een vergelijkbare bedrijfsruimte in de omgeving te vinden en een relocatie zal aanzienlijke investeringen vergen. Gezien de omstandigheden heb ik daarom besloten de bedrijfsactiviteiten tegen het einde van het jaar te beƫindigen. Een besluit dat niet lichtvaardig is genomen", laat managing director Hans Holterman desgevraagd weten.


Hans Holterman (52) is sinds 2017 eigenaar van genoemde groothandel. Het bedrijf heeft zo'n 35 werknemers in dienst.

Als Gert Snel Interiors eind dit jaar de deuren sluit, verdwijnt een parel in de meubelbranche. Het bedrijf heeft 1,3 hectare aan meubelen in huis die veelal nergens anders te verkrijgen zijn. Gert Snel is dan ook vooral bekend om de enkele, unieke stuks. De onderneming uit Linschoten heeft heel veel eenmalige meubelen en objecten in huis. Niet voor niets luidt de slogan Unlike any other.Het bedrijf, dat standaard zo'n 12.000 producten in het assortiment heeft, heeft verschillende inkopers in dienst. Als treasure hunt-organisatie was men constant op zoek naar mooie stukken. "We willen die snoepjes in huis hebben waarmee we onze bestaande en nieuwe klanten blij kunnen maken", zei Hans Holterman in een eind 2022 gepubliceerd interview met Wonen360.

Hij vertelde toen niet in te kunnen schatten of 2023 een topjaar zou worden. "Maar ben zeker niet heel pessimistisch. Er is altijd markt, maar je moet ze wel vinden en halen. Een groot deel van onze omzet in de B2B gebeurt online. Is ook een positief teken; heb je geen tijd om langs te komen, dan doen we onze inkopen via de webshop. Op dat vlak krijgen we steeds meer nieuwe klanten. Niettemin blijft het leuk als klanten voor de eerste keer hier komen. Ze zijn dan stuk voor stuk verwonderd en heel enthousiast van hetgeen ze aantreffen", vertelde hij in november 2022.

Inmiddels zijn de klanten van Gert Snel Interiors op de hoogte gebracht van de voorgenomen sluiting. Via een mailing worden zij door Holterman "alvast buitengewoon bedankt voor het vertrouwen in de afgelopen jaren".

"In 1968 kocht Gert Snel voor het eerst antiek en curiosa op het Waterlooplein in Amsterdam en sinds die tijd zijn we in de hele wereld op jacht geweest naar unieke stukken en een bijzondere eigen collectie. We verwachten nog een paar containers te ontvangen, maar u weet: wat we vandaag ontvangen is mogelijk morgen al verkocht!""Voordat we afscheid nemen willen we u, als blijk van dankbaarheid voor uw loyaliteit, uitnodigen om als eerste een laatste selectie te maken", vervolgt Holterman zijn schrijven. "We hebben nu nog volop keuze in de authentieke Gert Snel stukken en een ruim aanbod in onze eigen collectie. We hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen in Linschoten waar we tijdens werkdagen graag voor u klaar staan tussen 08:00 en 17:00 uur", besluit hij.

Meer informatie:
Gert Snel Interiors B.V.
Laan van Overvliet 5
3461 HE Linschoten
+31 (0) 348 419070
[email protected]
www.gertsnel.com