In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2020. In de afgelopen twaalf maanden verschenen via ons nieuwsplatform meer dan 5000 artikelen. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met donderdag 24 december zetten we ze voor u op een rijtje.

Vandaag (dinsdag 22 december) deel 5/7: de top 3 van september en oktober 2020.


September beleefde de tweede dag toen het artikel Jubilerend bedrijf Laminaat en Parket uitgeroepen tot 'Beste COREtec verkooppunt' verscheen en uiteindelijk op de derde plaats eindigde van meest gelezen artikelen.
'Dubbel feest voor Laminaat en Parket: het bedrijf, dat inmiddels acht vestigingen in Nederland heeft, bestaat niet alleen tien jaar, maar heeft ook nog een award gekregen van USFloors als 'Beste COREtec verkooppunt in Nederland in 2019'. En daar zijn de directie en de werknemers heel blij mee. Maar ook veel lovende woorden van COREtec zelf', meldde Wonen360.

De tweede plaats ging naar de Recor Group. Een exclusief interview met de broers Adrien (links op de foto) en Charles Corthouts leverde een voor veel lezers interessant verhaal op met als kop "We gaan voor eenvoud, eenvoud en eenvoud".
De Recor Group is in volle transitie, zo is te lezen. Het faillissement van de meubeltak van Recor NV (productie van kasten, tafels e.d.) is een zware klap. Het heeft Adrien en Charles Corthouts, die aan het roer staan van de Belgische meubelgroep die nog altijd 400 werknemers telt, doen inzien dat een schip wendbaarder moet zijn om in de huidige markt te overleven. De broers zijn een nieuwe weg ingeslagen die het bedrijf nieuwe toekomstperspectieven biedt,
 geven de mannen aan.


Het best gelezen artikel in september was
"De vraag naar betonlooktafels blijft stijgen". Zes jaar geleden heeft Peter van den Boogaard zijn eigen eettafelblad voorzien van een betonstuclaag. “Dit zag er ontzettend gaaf uit en had ook nog eens de echte uitstraling van beton. Ik had in mijn stukadoors-schildersbedrijf al een tijdje ervaring met het aanbrengen van betonstuc op diverse projecten binnen en buitenhuis, maar op een tafelblad hadden we het nog nooit gedaan. Dit bleek later een goede zet te zijn geweest", vertelt hij in een interview met onze redactie.


Het interview met directeur Maarten van de Goor van designmeubelbedrijf Jess werd in oktober door heel veel B2B-professionals gelezen. Zo vaak, dat het uiteindelijk op de derde plaats eindigde in de lijst van meest gelezen artikelen.
'Australië, Engeland, Duitsland, België, Denemarken, China, Amerika. Het is qua taalgebruik voortdurend schakelen voor Maarten van de Goor van Jess', schrijft Wonen360. 'Doordat hij heel veel landen niet kan bezoeken, hangt hij van 's morgens vroeg tot 's avond laat aan de telefoon met klanten. Hoewel hij door Covid-19 aan handen en voeten gebonden is, draait zijn productiebedrijf op volle toeren. "Dat komt doordat 80% van onze meubelen voor de export bestemd zijn. We leveren zelfs aan China! Door deze globale spreiding staat onze fabriek, waar we alle producten met de hand maken, nooit stil. We hebben ook geen voorraadproblemen, omdat we vooral met bedrijven uit de regio werken", vertelt Maarten, wiens bedrijf in de afgelopen tien jaar de omzet mooi zag groeien.'

In diezelfde maand overleed interieurlegende Jan des Bouvrie (78), de man die met wit kon toveren. Op zondag 4 oktober bracht de familie van Des Bouvrie naar buiten dat de beroemde ontwerper overleden is. De designliefhebber kon zijn prostaatkanker niet meer te boven komen, aldus het artikel dat op de tweede plaats eindigde.

De eerste plaats in oktober was voor ander triest nieuws op menselijk vlak: 'Afnemende gezondheid eigenaar mede oorzaak van faillissement woninginrichtingszaak'Mede vanwege de afnemende gezondheid van de eigenaar heeft een slaapkamer- en woninginrichtingszaak het faillissement aangevraagd. Dat werd 21 oktober officieel uitgesproken door de rechtbank in Overijssel. "Omdat er nog een verhuurcontract op het pand in Nijverdal zit en de verhuurder niet openstaat voor een afkoopsom, heeft de eigenaar dhr. Kelder sr. hiervoor het faillissement moeten aanvragen", is op Facebook te lezen. Het ging hierbij om het in 2009 opgerichte bedrijf Kelder Slaapkamers & Woninginrichting Nijverdal BV. Ook Kelder Holding Nijverdal B.V. is failliet verklaard, is hier te lezen. 

Woensdag 23 december verschijnt deel 5 in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan november en december.