"De vraag naar betonlooktafels blijft stijgen"

Zes jaar geleden heeft Peter van den Boogaard zijn eigen eettafelblad voorzien van een betonstuclaag. “Dit zag er ontzettend gaaf uit en had ook nog eens de echte uitstraling van beton”, laat hij weten.

“Ik had in mijn stukadoors-schildersbedrijf al een tijdje ervaring met het aanbrengen van betonstuc op diverse projecten binnen en buitenhuis, maar op een tafelblad hadden we het nog nooit gedaan. Dit bleek later een goede zet te zijn geweest."


Peter v/d Boogaard, met rechts de stand van het bedrijf bij Loods5.

Zijn toenmalige compagnon had een goede vriend met een groot bedrijf in de meubelbranche. “De tafel heeft hij aan die vriend laten zien en even in het kort samengevat is toen het balletje gaan rollen.”

“Ze hadden een klein concept uitgedacht en daarin mochten we toen een aantal tafelbladen leveren in betonafwerking, dat werden in het begin ongeveer gemiddeld 10 tafels per week en dat was voor ons al een ontzettende leuke en grote opdracht. Dit was voor de bekendere merken uit de branche. We maakten al snel 200 tafelbladen per week, kleine en grote bladen wel te verstaan. Maar het was voor ons echt wel flink aanpoten. De bladen van MDF werden toen nog voor ons in het buitenland gemaakt en werden door ons in Nederland gesmeerd, gespoten en ingepakt.”

Door ruimtegebrek is het bedrijf in vijf jaar tijd al drie keer verhuisd naar een groter pand. The Tabletop Company werkt nu vanuit Bergeijk op een oppervlakte van ca. 2500 vierkante meter met eigen machines. “We zijn inmiddels alle MDF-bladen zelf gaan produceren en hebben sinds twee jaar nu een eigen CNC machine waarmee we alles op maat kunnen maken.”

“Inmiddels hebben we een hoop afnemers in binnen- en buitenland en kregen natuurlijk ook de vraag of we ook andere afwerkingen konden leveren op de bladen en of we ook zelf onderstellen konden maken. We hebben inmiddels een diversiteit in onderstellen en tafelpoten die we zelf ontwikkelen en bij externe partijen laten maken en poeder coaten. Verpakken doen we nog altijd zelf.”

“Verder kunnen we nu andere afwerkingen op de tafelbladen leveren zoals eikenfineer, marmoleum, linoleum en nog diverse andere unieke afwerkingen. Eigenlijk zijn we nu zover dat we bijna alles kunnen maken wat de klant vraagt; tafels tot vier meter lang zijn daarbij geen uitzondering.”“Deze zomer zijn we gestart met een concept dat de klant in staat stelt om zelf een tafel samen te stellen door middel van een bestelmodule. De klant bepaalt eerst de vorm, dan de afmeting, daarna de afwerking en tenslotte het onderstel. Dit is in samenwerking met Loods5 te Zaandam. We doen dit onder de merknaam BOGARD en de eerste tafels staan nu in een ruimte van 50m2 met de daarbij horende bestel-module. Dit gebeurt allemaal nu nog daar ter plaatse en nog niet online.”

“We gaan eerst proeven hoe de klanten het ervaren en dat stellen we bij waar nodig. Van daaruit gaan we verder om het concept te optimaliseren en uiteindelijk komt hier dan ook een online platform van. Verder blijven we natuurlijk gewoon aan onze vertrouwde afnemers leveren en bedenken we steeds weer nieuwe tafels en onderstellen. Een voorbeeld hiervan is de Egg-shape tafel met de twee cone legs. Zo’n Egg-shape bestond natuurlijk al, maar de afwerkingen en onderstellen maken dit weer uniek.”

Meer informatie:
The Tabletop Company
info@tabletopcompany.nl 
www.tabletopcompany.nl
www.aquila-tablelegs.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven