Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vrouwen zijn probleemslapers, blijkt uit onderzoek van Swiss Sense

Nederlander besteedt meer geld aan uiterlijk dan aan goede nachtrust

Dat een goede nachtrust belangrijk is voor iedereen, beaamt 97 procent van de Nederlanders. Ruim een derde (36%) heeft echter het gevoel onvoldoende nachtrust te hebben en droomt van een betere nachtrust in 2021. Maar liefst 8 op de 10 zegt bereid te zijn om in een goede nachtrust te investeren. In werkelijkheid ziet ons bestedingspatroon er iets anders uit. Maandelijks geven we gemiddeld 60 euro uit aan uiterlijk en kleding en 33 euro aan entertainment. Aan onze slaapplek besteden we gemiddeld 5,50 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek* onder 1.034 Nederlanders, uitgevoerd door slaapspecialist Swiss Sense. 

Om ons fit en gezond te voelen, besteden we maandelijks gemiddeld 22 euro aan sport en beweging en nog eens 8 euro aan onze mentale gezondheid. Wederom meer dan aan onze nachtrust. Terwijl een goede nachtrust de basis is voor onze gezondheid, ons welzijn én uiterlijk. “Hoe beter we slapen, hoe gezonder we eten, hoe meer we bewegen of sporten en hoe beter we omgaan met stress”, aldus slaapexpert en CEO van Shleep Dr. Els van der Helm.

Vrouwen probleemslapers
Hoewel bijna drie kwart van de mannen (72%) ’s nachts lekker ligt te ronken, heeft slechts iets meer dan de helft van de vrouwen (57%) het gevoel voldoende nachtrust te hebben. Van der Helm: “Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit. Een goede slaapplaats draagt bij aan die slaapkwaliteit en moet comfortabel, vertrouwd, veilig, rustig en donker zijn.” Hoewel experts aanraden zeker elke twee tot drie jaar een nieuw hoofdkussen aan te schaffen, doet de meerderheid (56%) van de Nederlanders dat niet, blijkt uit het onderzoek van Swiss Sense. Ook op het gebied van hygiëne neemt de Nederlander het niet zo nauwkeurig, een op de tien (10,7%) verschoont zijn bed slechts een keer per 1-2 maanden. Er is dus zeker nog wat werk aan de winkel op het gebied van slaapkwaliteit.

Ook de nacht verdient aandacht
Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de vrouwen (45%) droomt van een betere nachtrust in 2021, versus iets meer dan een kwart (28%) van de mannen. Om het belang van een goede nachtrust voor onze gezondheid en welzijn te benadrukken, komt Swiss Sense in de maand december met de campagne ‘Ook de nacht verdient aandacht’. In een videoserie voelt Swiss Sense Nederlanders aan de tand over de aandacht die zij geven aan een goede nachtrust. 

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.034 respondenten, november 2020.

www.swisssense.nl 

Publicatiedatum: