Purpose bereidt zich voor op marktbetreding

De onderneming Purpose is bezig met de ontwikkeling van een interactieve spiegel voor in huis gebruik. Het bedrijf en de spiegel richten zich op gezondheid en levensstijl. Naast het feit dat mensen zichzelf fysiek en metaal kunnen meten, kan ook de thuisomgeving te volgen zijn via de slimme spiegel.Oprichter Lester Wilson: "Een slimme spiegel die mensen helpt hun eigen doelen te bereiken en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Dat is waar we mee bezig zijn. Het draait hier om vitaliteit en om persoonlijke ontwikkeling. De spiegel moet een plek worden waar de huisautomatisering en dagelijkse informatie zoals het monitoren van je lichaamstoestand (BMI) en het weer samenkomen."

De BMI-weegschaal meet in combinatie met de spiegel het lichaamsgewicht, het vetpercentage, het waterpercentage en de spiermassa. Mensen kunnen daarmee hun fysieke en mentale gezondheid monitoren en doelen stellen.Waar komt het idee vandaan?
Het idee achter de interactieve spiegel is ontstaan vanuit een veel voorkomend probleem. Lester merkte op dat mensen vaak een negatief zelfbeeld hebben, waardoor het voor hen moeilijk was om activiteiten in het privé leven en professionele leven te combineren.

Lester vertelt: "Op gegeven moment kreeg ik op een bizarre wijze een ingeving met daarin voorkomend een spiegel. De ingeving herhaalde zich meerdere malen, waarbij ik vervolgens vond dat ik daar iets mee moest doen." Partners
Na eindeloos brainstormen en schetsen werd het tijd om de spiegel ook daadwerkelijk fysiek te gaan maken. "Het eerste prototype heb ik zelf met losse onderdelen in elkaar gezet. Echter zag het eerste prototype er niet erg professioneel uit en leek het ook niet op de schetsen de ik gemaakt had."

Vanaf dat moment werd het voor de jonge ondernemer duidelijk dat Purpose partners nodig had. "Ik ben opzoek gegaan naar partners om samen materialen te kunnen onderzoeken en om de hardware te kunnen produceren. Zo heb ik met mijn huidige partners een aantal grote onderzoeken gedaan om de spiegels duurzaam te kunnen produceren. Nu kunnen de spiegels voor 20% geproduceerd worden van gerecycled (reflecterend) glas. Ook is het streven om het frame van 30% gerecycled aluminium te produceren."De volgende stappen
Momenteel is Purpose zich aan het voorbereiden op een kickstarter campagne, waarbij online pre-orders geplaatst kunnen worden. Tevens zijn ze tegelijkertijd opzoek naar investeerders en samenwerkingen met woonwinkels en woonboulevards om de spiegel bij verschillende partijen af te zetten. Kortweg: Purpose bereidt zich voor op marktbetreding.

Purpose is op dit moment gratis virtueel te bezoeken op de Dutch Design Week 2020.Meer informatie
Purpose
+31 (0) 622 67 82 78
info@purposethemovement.com
www.purposethemovement.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.