Vliegende start voor ‘s werelds eerste merk dankzij showUP

Freek Jautze van plantenkleding in-house Baski: "Het gaat boven verwachting goed"

Het Amsterdamse merk Baski ontwerpt 'kleding voor planten'. En is hiermee de eerste die zich focust op fashion voor planten. In september stond de jonge ondernemer Freek Jautze op de inkoopbeurs showUP. Hier heeft het bedrijf een vliegende start gemaakt. "Mensen waren zo enthousiast en positief over onze plantenkleding", laat Freek weten. "De verwachtingen zijn we al lang voorbij. Inmiddels leveren we al in Duitsland en België, en dat terwijl dat verre buiten het verwachtte lag."Versterken van de band tussen plant en mens

Baski gelooft dat een plant meer is dan een accessoire. "Het is een levend wezen, waarmee jij je verbonden voelt. Je zorgt ervoor en geeft aandacht. Met plantenkleding benadruk jij je groene vriend, in de stijl die bij je past. Het is een tool voor zelfexpressie." Het bedrijf hoopt met het aankleden van planten de relatie tussen plant en mens te versterken.

Met de hand gemaakt in Nederland
Baski ontwerpt de plantenkleding in-house, voor elke stijl en gelegenheid. Opvallend is dat de gehele productie in Nederland plaatsvindt. “We vinden het belangrijk dat we producten maken met een minimale impact voor ons planeet. Dus kozen we bewust de productie dichtbij huis op te zetten. Samen met zorgvuldig uitgekozen lokale partners. Zo bieden we plantenkleding aan van hoogwaardige kwaliteit en verkleinen we onze ecologische voetafdruk."

Biologisch en waterdicht voor meer comfort
De plantenkleding maakt Baski van 100% biologische stoffen. Voor meer comfort heeft Baski een waterdichte coating ontwikkeld op basis van natuurlijk stoffen. "Dit zorgt ervoor dat het water op de juiste plek blijft voor je groene vriend. Momenteel bestaat de collectie uit 17 designs in vier maten: mini, small, medium en large."

"We zijn druk bezig met het produceren van de nieuwste designs. Deze verschijnen deze maand op onze website en zijn al verkrijgbaar voor winkels", besluit Freek.

Meer informatie:
Baski
hello@ilovebaski.com  
www.ilovebaski.com      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.