Limited edition van exclusief verzamelobject The Visitor

Jubileumpronkstuk bedekt met 24-karaats bladgoud

Gardeco vertegenwoordigt al meer dan twintig jaar getalenteerde kunstenaars. Ruim tien jaar geleden ging ze de samenwerking aan met kunstenaar Guido Deleu en startten ze met het reproduceren van zijn bronzen beeldje The Visitor, waarvan onlangs een nieuwe limited edition op de markt verschenen.

The Visitor: hoe het begon
"We mochten The Visitor reproduceren als we er een sociaal project mee steunden", vertelt Sonja Crevits, managing director van Gardeco. "Zo kwamen we in Bahia Brazilië terecht bij de keramiekstudio Cores da Terra van Selma Calheira. Daar werken nu ongeveer honderd professionele keramisten. De meesten zijn lokale cacaoboeren die Selma omschoolde toen de Braziliaanse cacao-industrie instortte. Ze gebruiken ambachtelijke methodes en natuurlijke materialen, wat hun werk uniek maakt."

Klein formaat, groot goed doel
Om de verjaardag van The Visitor te vieren, bracht Gardeco een kleiner formaat van The Visitor op de markt. Een deel van de opbrengst gaat naar een Braziliaans goed doel. Dit project zorgt ervoor dat ook moeilijk bereikbare gebieden medische hulp en goederen krijgen. Met het geld richten ze onder andere bussen in om eerstelijnshulp te bieden.

Gouden jasje voor The Visitor
Het jubileumpronkstuk? The Visitor bedekt met 24-karaats bladgoud. Deze unieke editie van The Visitor wordt gemaakt in studio Mario Berta Battiloro in Venetië. De studio klopt het bladgoud nog handmatig – een ambacht dat met uitsterven is bedreigd. Zo wordt deze limited edition een exclusief verzamelobject.

Sonja Crevits en Jan Simaey richtten in 1999 Gardeco op. Hun doelstelling: betaalbare kunst brengen aan een breed publiek. Ze bieden unieke, handgemaakte stukken uit de hele wereld aan van getalenteerde ontwerpers en kunstenaars. Zo vinden ze via Gardeco hun weg naar exclusieve designshops, galerieën, museumwinkels zoals onder andere Guggenheim, … Ondertussen heeft Gardeco wereldwijd naam gemaakt.

Op 3 september jl. verscheen een interview met Jan Simaey van Gardeco. Klik hier om dat verhaal te lezen.

Meer informatie:
Gardeco
Molendamstraat 12
8210 Zedelgem
+32 50 82 77 62
info@gardeco.eu
www.gardeco.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.