Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Interieurlezing Heimtextil over trends '21/'22

Ieder jaar deelt HEIMTEXTIL de uitkomst van de door hen georganiseerde internationale trend council meeting met textiel- en interieurdesignprofessionals. Tijdens die meetings reflecteren ze op de veranderende mens en maatschappij en hoe dit zich vertaalt in een visie op kleur, vormgeving en materiaal.

De meest recente ontmoeting stond in het teken van een beweging die al jaren aan de gang is en waarvan ze hopen dat deze, door de storm waar we ons nu in bevinden, een extra impuls krijgt. De jacht naar nieuw is al decennialang de motor die de designeconomie drijft en waarbij consumptie meer en meer draait om plezier in plaats van behoefte.
Ongeremd consumeren door een groeiende bevolking laat ons als gebruiker en industrie achter met gevulde zolders en kasten en met groeiende archieven, voorraden en afvalbergen. Omdat wij ons zullen moeten aanpassen, in relatie tot een duurzame toekomst, is het tijd voor een heroverweging. “NOTHING NEW, EVERYTHING NEW”, HEIMTEXTIL trends 21/22.

Over Anne Marie Commandeur
Anne Marie Commandeur geeft leiding aan Stijlinstituut Amsterdam, een multidisciplinair ontwerpteam, werkend aan het vormgeven en communiceren van trends en innovatie op het gebied van materiaal en textiel voor mode en interieur. Stijlinstituut Amsterdam is een netwerk van specialisten, flexibel en steeds weer versterkt met nieuw talent. Informeert de textiel-, materialen-, mode- en interieurindustrie door middel van consultancy, workshops, lezingen, publicaties en ontwerp en realisatie van trendforums. Analyseert trends op basis van professionele expertise en een realistische kijk op attitude en leefstijl en ontwikkelt communicatie gereedschappen, met humor en gevoel, om informatie effectief te kunnen delen. Anne Marie is in de afgelopen 13 jaar, samen met een internationaal gezelschap van trendwatchers, betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Heimtextil trendboek.

Daarnaast is Anne Marie actief als spreker op internationale seminars en beurzen. Ook is zij verbonden als docent, lid van de adviesraad en gecommitteerde aan nationale en internationale design opleidingen en universiteiten. Instituten waar zij aan verbonden is en is geweest zijn: Central Saint Martins University of the Arts London, ECA University of Edinburgh in Schotland, National College of Art and Design van het University College Dublin in Ierland, KASK Gent, Amsterdam Fashion Institute en Design Academy Eindhoven.

Over de locatie
De locatie van deze lezing is al net zo inspirerend. Het ETC Design Center Europe. Gevestigd aan de Randweg 20 in Culemborg. Het is hét exclusieve Nederlandse interieurplatform, waar een toonaangevend aanbod van ruim 120 leveranciers uit het hogere segment hun producten tonen. Al deze exposanten samen vertegenwoordigen meer dan 500 verschillende merken ETC Design Center Europe dé plek maakt om te ontdekken wat er speelt in de wereld van interieur.
Na afloop van de lezing is er volop gelegenheid om met verschillende exposanten en hun mooie merken nader kennis te maken tijdens een meet&greet route.

Bekijk hier het programma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven