Interieurfotograaf Iris Floor van Studio Kapstok:

"Je ziet meer kleur terugkomen in interieurs"

Iris Floor, professioneel interieurfotograaf staat bij elke klus weer voor een nieuwe uitdaging. Voor haar werk fotografeert ze binnenkijkers voor haar klanten, waaronder verfproducent Pure & Original."Als professioneel interieurfotograaf krijg je constant de gelegenheid om in nieuwe werelden binnen te stappen. Een verborgen wereld van intimiteit en persoonlijkheid. Het is iedere keer weer een verassing wat er zich achter de voordeur bevind, dit vind ik enorm inspirerend, en vooral ook bijzonder. Je mag even een kijkje nemen in iemand zijn leven, rondlopen op zijn of haar meest waardevolle plek", vertelt fotografe Iris Floor van Studio Kapstok

"Het is de uitdaging om iemands persoonlijkheid zo goed mogelijk in beeld te brengen. Plekken waar het gezin rond de tafel zit, een rustige werkplek of een bijzonder uitzicht. Eén van de mooiste complimenten die ik ooit heb mogen ontvangen is ‘zo heb ik mijn eigen huis nog nooit gezien, maar dit is exact hoe ik mij thuis voel.’ Als fotograaf kijk je snel naar de ruimtes en de grote lijnen, maar de intimiteit is wat een huis persoonlijk maakt. Het zijn de unieke items en details welke het verhaal van de bewoners vertellen."Vaak krijgt Iris de vraag ‘maar vind jij dit mooi dan?’ "Daar gaat het voor mij niet om. Ik hoef een interieur zelf persoonlijk niet mooi te vinden, het is niet mijn huis en ik hoef er niet te wonen. Bij een binnenkijker gaat het niet om mijn verhaal, maar om het verhaal van de bewoners."

"Wat mij opvalt in de interieurbranche, dat merk ik zowel in de woningen die ik fotografeer, maar vooral ook bij de interieuradviezen, dat er steeds meer gekeken wordt naar kleur. Minder zwart, wit en grijs, en meer beige en warme tinten. Daar ben ik groot voorstander van! Mijn adviezen zijn grotendeels gebaseerd op kleur. Zwart, wit en grijs kunnen daar wel in voorkomen, maar altijd als bewust gekozen accent, nooit als basis. Ik ben van mening dat een gekleurde omgeving veel meer warmte en rust geeft dan een blank canvas."

"Mensen vinden het vaak nog wel spannend om kleur toe te passen. Een klein wandje schilderen met een kleur, middenin een witte ruimte, brengt geen sfeer mee, denk groot en pak de hele ruimte aan. Dat hoeft niet heftig te zijn, kleur kan ook al heel subtiel. Het blijft voor een ieder nog een grote stap om kleuren toe te passen, maar dit gaat een trend worden", besluit Iris.

Meer informatie:
STUDIO Kapstok
hello@studiokapstok.nl
www.studiokapstok.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.