Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Iconische stukken gecombineerd met innovatieve projecten

Woonvisie Cassina uitgebreid naar de slaapkamer

'De slaapkamer is een magische ruimte waar dromen werkelijkheid worden, een plaats om te rusten, na te denken en nieuwe energie op te doen'. De Cassina Collection 2020 biedt een uitgebreid assortiment voor de slaapkamer, waarbij de iconische stukken van het bedrijf werden gecombineerd met innovatieve projecten van Patricia Urquiola en Rodolfo Dordoni en Neri&Hu, waardoor een ecclectische, veelzijdige ruimte kan worden gecreëerd die volledig beantwoordt aan de uitgangspunten van Cassina.

Dankzij het harde werk van het Cassina LAB werden er voor deze collectie wellnes-elementen ontwikkeld zoals luchtzuivering en geluidsabsorptie, die een gezonde en ongestoorde nachtrust garanderen. Er is een en breed scala aan matrassen van milieuvriendelijke materialen en in verschillende afmetingen beschikbaar voor deze serie.

Cassina streeft naar het creëren van een complete wooninrichting, vandaar dat deze slaapkamercollectie gecombineerd kan worden met vele andere stukken uit de catalogus van het bedrijf, zoals de nieuwe bank Duc-Duc van Mario Bellini, de gelakte Deco-ladekasten van Studio Simon. De Les Grands Trans-parents spiegel van Man Ray en de serie lampen van Karakter. De slaapkamercollectie omvat ook drie bestaande modellen: Cab Night van Mario Bellini, Moov van Piero Lissoni en Volage van Philippe Starck, waarmee er een scala aan mogelijkheden wordt gecreëerd en tegemoet gekomen wordt aan verschillende levensstijlen.

Acute: uitmuntend design van Rodolfo Dordoni
Dit functionele systeem heeft een klassiek ontwerp waarin leer, hout en marmer werden gecombineerd tot een stijlvol geheel. Het Acute ledikant kan worden uitgerust met extra’s, zoals twee ruime berglades, verlichte nissen, voor boeken en andere spullen, ingebouwde stopcontacten en nachttafels met roterende lades.

Het hoofdboard, uitgevoerd in licht walnotenhout of donkerbruin essenhout, is leverbaar in een brede en smalle uitvoering, en voorzien van met stof of leer beklede kussens uit de Cassina-collectie waarmee een aangename ruggensteun kan worden gecreëerd. Dankzij het Cassina LAB kunnen de gestoffeerde kussens worden voorzien van een technologie die vuildeeltjes in de lucht verminderd. De luchtzuiverende theBreath-stof is de eerste gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie die geen energie verbruikt, hij houdt de vuildeeltjes vast en breekt ze af zonder emissies waardoor er gezonde, zuivere lucht in de ruimte circuleert. De Acute Collection is uit te breiden met een houten bank en sidetable.

Een kleine oase van welzijn, van Patricia Urquiola
Bio-mbo werd ontworpen als een opzichzelfstaand interieur binnen de slaapkamer, waarin het concept intimiteit opnieuw vorm werd gegeven. Het bed is verkrijgbaar in acht versies, met een hoog of laag hoofdbord, zonder of met stiksels, geïntegreerde zakken en beweegbare zijpanelen, waarmee een kleine nis kan worden gecreëerd, waar men zich terug kan trekken. Dankzij het Cassina LAB kan het gestoffeerde ledikant worden uitgevoerd met theBreath, een stof die de natuurlijke circulatie van schone lucht bevordert. Het hoofdbord functioneert ook als geluidsabsorberend paneel, waarvoor gebruik gemaakt is van Soundfil, een milieuvriendelijk en recyclebaar isolatiemateriaal dat de weerkaatsing van omgevingsgeluiden vermindert. Het bed kan worden gecompleteerd met de Bio-mbo-nachttafels en de Rondos-ladenkast, die in twee maten leverbaar is, waardoor een knusse en informele slaapruimte ontstaat.

Nieuwe samenwerking met Neri&Hu voor de nomadische Stay-collectie
In samenwerking met de ontwerpers Lyndon Neri en Rossana Hu ontwikkelde Cassina haar eerste collectie vrijstaande meubelaccessoires voor de slaapkamer. Het Stay Screen bestaat uit drie panelen die volledige inklapbaar zijn. Het is afgewerkt met een gelakte buitenkant en houten binnenzijde, waar accessoires zoals haken en spiegels kunnen worden toegevoegd. De bijpassende Stay-kaptafel heeft een buizenframe in gunmetal, een houten tafelblad en is voorzien van één ruime houten lade. Het Stay kledingrek is eveneens in de kleur gunmetal uitgevoerd en voorzien van houten details. Het is geschikt voor het ophangen van kleding en de marmeren plank biedt plaats aan schoenen en tassen. De collectie, die werd ontworpen in een uitzonderlijke periode waarin mensen vooral thuisblijven, kreeg de naam Stay en is een eerbetoon aan de collectieve ervaring van het ‘schuilen’ nu de wereld om ons heen steeds instabieler voelt, wat ons herinnert aan het feit dat ons huis altijd weer comfort en stabiliteit biedt.

www.cassina.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven