Casba Wonen & Slapen in Zoeterwoude viert 40-jarig bestaan

Vernieuwde Stressless Concept Store en nieuwe vtwonen shop-in-shop kers op de taart van jubilerende woonwinkel

Multibrand woonwinkel Casba Wonen & Slapen op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude viert in de woonmaand haar veertigste verjaardag. De hele maand oktober staat in het teken van dit feestelijke jubileum. “Al 40 jaar maken wij Nederland blij met een sfeervol huis. Dit doen we door mooie merken onder één dak te verzamelen, advies te geven en service te leveren”, zegt Nils Beverwijk, directeur Casba Wonen & Slapen. “Op 20.000m2 zijn er bij ons heel veel woon-, slaap- en designmeubelen te zien, voelen en beleven. Het is fijn om te zien dat klanten Casba al zolang waarderen én beoordelen met een 9.”Van kastenspecialist naar multibrand woonwinkel
Sinds 1980 is Casba Wonen & Slapen te vinden aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude. Casba is voortgekomen uit het in 1957 opgerichte De Kastenspecialist uit Leiden.

"De verhuizing naar Zoeterwoude, naar een pand dat vele malen groter was dan gewend, zette de vorige eigenaar Cor van der Geest aan het denken. Naast kasten zijn er toen ook zitmeubelen en bedden bijgekomen. De naam De Kastenspecialist dekte toen niet meer de lading", vertelt Isabelle Beverwijk, dochter van de huidige directeur. Zij vervult binnen het bedrijf de functie marketing- & communicatiemanager. "Tijdens een vakantie van Cor op Gran Canaria kwam hij de Kasbahs tegen. Dit zijn gebouwen met een heleboel winkels onder een dak. Toen had hij besloten zijn winkel daar ook naar te vernoemen, omdat hij ook veel merken onder een dak heeft. Na wat passen en meten is dit in 1980 Casba geworden."

"Inmiddels is Casba veranderd in een echte multibrand woonwinkel waar veel woonmerken onder één dak te vinden zijn, zoals Auping, Bert Plantagie, Henders & Hazel, Leolux, Montèl, Natuzzi, Pullman, UrbanSofa, Trendhopper en Xooon."

Zwaar gehad
"Tijdens de vorige crisis (in 2008) heeft iedere woonwinkel het wel zwaar gehad, wij ook. Maar de woonwinkels die door deze moeilijke periode zijn gekomen, zijn hierdoor sterker voor de dag gekomen. Zo ook wij van Casba. We kijken nu ook in deze crisis heel anders. Gelukkig zijn we zeer positief hoe we erin staan en hebben we er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Daarnaast hebben wij ook een gevarieerd team van jonge mensen en collega's die al jaren in het vak zitten. Neem bijvoorbeeld onze Willem de Blaeij (75), die werkt al meer dan vijftig jaar voor ons. Zo'n persoon kent het bedrijf door en door. Door de variatie tussen de collega's is er kennis op alle gebieden en in alle leeftijdscategorieën."Continu verrassen en inspireren
Om klanten te inspireren, wordt de winkel continu vernieuwd. Zo is recent de vernieuwde Montèl-afdeling geopend. Daarnaast zijn het City Loft-concept van Henders & Hazel en de pilot store van het nieuwe merk Interliving toegevoegd. “In oktober voegen we daar de vernieuwde Stressless Concept Store en een nieuwe vtwonen shop-in-shop aan toe. En er staan al weer nieuwe projecten op de planning. Zo blijven we de klant continu verrassen en inspireren", vertelt Nils Beverwijk.

Jubileum viering
Heel de maand oktober zal in het teken staan van het jubileum. Klanten profiteren van veel merkacties en maken kans op een compleet interieuradvies aan huis of een wooncheque ter waarde van € 250,-. "Klanten kunnen bij ons gewoon de winkel komen bezoeken ondanks de nieuwe maatregelen. Wij hebben genoeg ruimte om de afstand tussen onze bezoekers te bewaren. Daarnaast staan er genoeg desinfectiepunten in de showroom dus is het verantwoord winkelen bij ons", besluit Isabelle Beverwijk.

Meer informatie:
CASBA
www.casba.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.