Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De aanmeldingen zijn boven verwachting"

Architect@Work Rotterdam klaar voor de start

Op woensdag 16 en donderdag 17 september vindt in Rotterdam de achtste editie van Architect@Work plaats. Architectenweb heeft rond het thema ‘Future proof’ een gevarieerd lezingenprogramma samengesteld. Sprekers zijn onder meer Barend Koolhaas (Studio Barend Koolhaas), Caro van de Venne (Barcode Architects) en David Gianotten (OMA).


De organisatoren van Architect@Work, links Nathalie Sandra.

Kunnen onze stedelijke gebieden zo verdicht worden dat niet alleen de ruimtelijke kwaliteit vergroot wordt, maar dat er ook meer publieke en groene ruimte ontstaat? En kunnen we de gebouwen die we toevoegen niet alleen energetisch duurzaam maken, maar ook zoveel karakter geven en voorzien van zo’n flexibel casco, dat ze ook op de lange termijn gewaardeerd en bruikbaar blijven? En kunnen we die gebouwen ook nog zo organiseren dat er nooit eerder geziene collectieve ruimtes een plek in krijgen?

De sprekers in het lezingenprogramma op Architect@Work  in Rotterdam tonen gezamenlijk hoe ons stedelijk landschap klaargemaakt kan worden voor de toekomst. David Gianotten (OMA) en Albert Herder (Studioninedots) zoomen in op de transformaties van complexe gebieden, Barend Koolhaas (Studio Barend Koolhaas) laat zien hoe karaktervolle gebouwen op nieuwe manieren flexibel kunnen worden, Caro van de Venne (Barcode Architects) laat zien hoe aantrekkelijke gebouwen ook nieuwe publieke en collectieve ruimtes kunnen bieden, Ingrid van der Heijden (Civic Architects) toont hoe publieke gebouwen en plekken kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving en Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) tenslotte toont hoe een zorgvuldige materialisering van gebouwen er uiteindelijk voor zal zorgen dat deze ook op de lange termijn aantrekkelijk blijven.

Tentoonstellingen
Het thema van Architect@Work in Rotterdam is dit keer ‘future proof’. Naast het lezingenprogramma zijn rond dit thema op de beurs ook verschillende tentoonstellingen te zien: een materialententoonstelling (door MaterialDistrict), een fototentoonstelling (door DAPh) en een projectententoonstelling (door World-architects.com).

Coronaveilige omgeving
“De afgelopen periode hebben we gebruikt om het concept van Architect@Work zo aan te passen dat de beursvloer voor iedereen een coronaveilige omgeving is geworden en dat tegelijkertijd de beleving ervan – met het sfeervolle lichtplan, het unieke standenconcept, de uitgebreide en gratis catering – overeind is gebleven”, vertelt Nathalie Sandra van Architect@Work.

"De aanmeldingen stromen binnen en zijn boven verwachting. We kunnen niet wachten om de deuren van de beurs te openen en weer te netwerken met alle architecten."

“Wij zijn er klaar voor”
Met ruim 200 exposanten behoort Architect@Work tot de grootste beurzen voor architecten en ontwerpers in Nederland. Het unieke beursconcept van Architect@Work wordt over de hele wereld toegepast en strijkt iedere twee jaar neer in Ahoy Rotterdam. De seminars op Architect@Work  zijn gratis bij te wonen.

Sprekersprogramma
Woensdag 16 september:
10.30 Mechthild Stuhlmacher 
14.30 Barend Koolhaas 
16.30 David Gianotten 

Donderdag 17 september
11.30 Albert Herder 
14.30 Caro van de Venne 
16.30 Ingrid van der Heijden 

Meer informatie:
Architect@Work 
www.architectatwork.nl 

Publicatiedatum: