Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Jeroen Haarhuis blij en trots op samenwerking met De Woonindustrie:

"Het past niet meer in deze tijd dat we allemaal op eigen houtje een beursje organiseren"

Begin vorige week liet Jan Hogenkamp, die als sales director de dagelijkse leiding van De Woonindustrie in handen heeft, weten in vergevorderde onderhandelingen te zijn met de organisatie van Vakbeurs Slapen. Afgelopen weekeinde kon de champagne ontkurkt worden, want de komende twee edities van het slaapevent vinden plaats in het bedrijfsverzamelgebouw in Nieuwegein. Dit betekent dat er in september op de VAKbeurs van De Woonindustrie circa 40 verschillende merken hun nieuwste collectie zullen laten zien.

Jeroen Haarhuis, Cees Jansen en Dennis Poffers (v.l.n.r.) van Haarhuis & Jansen Luxury Bedding op bezoek bij Kreamat van Olivier Biesmans tijdens IMM Cologne 2020.

Niet eerder in de geschiedenis van de slaapbranche zullen zoveel merken tegelijk op een locatie te zien zijn. De tweede verdieping van De Woonindustrie wordt de komende maanden omgetoverd tot een heuse slaapafdeling die van zondag 13 t/m dinsdag 15 september en op maandag 21 en dinsdag 22 september vele honderden bezoekers zal trekken. Ook de data 7 tot en met 10 februari 2021 zijn inmiddels vastgelegd door de organisatie van Vakbeurs Slapen.

In eerste instantie was De Beursfabriek in beeld, maar vanwege de coronaprotocollen was het daar niet mogelijk om zoveel merken onder een dak te brengen. 

Heel blij mee
Mede-organisator Jeroen Haarhuis, die samen met zakenpartner Cees Jansen het bedrijf Haarhuis & Jansen vormt, laat weten dat De Woonindustrie en Vakbeurs Slapen elkaar gevonden hebben in een deal voor de aankomende zes maanden, inclusief de twee aankomende beurzen. "Ik ben er heel blij mee en trots op deze mooie samenwerking, want de Nederlandse én Belgische bezoekers van Vakbeurs Slapen hebben ons laten weten dat ze het liefste één grote vakbeurs hebben. Welnu, die gaat er komen", reageert Jeroen.

De binnendienstmedewerksters Monique Reinders en Lindy Beverdam van Haarhuis & Jansen tijdens het vorige slaapevent.

Eilandjes
"Omdat wij graag luisteren naar onze klanten en bezoekers van de afgelopen vakbeurs Slapen, hebben we voor De Woonindustrie gekozen. Zij wensten grotendeels dat er een einde komt aan het versnipperde beurslandschap. Natuurlijk behouden we onze eigen identiteit als Vakbeurs Slapen. Onze kracht is de saamhorigheid én de samenwerking als fabrikanten/exposanten onderling. Het karakter van onze beurs is kleinschalig, specialistisch én uniek door de relaxte, gezellige sfeer. Hoe ontzettend gaaf is het dan dat we die kenmerken kunnen behouden en toch de wens van onze klanten kunnen vervullen? Met de samenwerking tussen Vakbeurs Slapen en De Woonindustrie komt er een einde aan de eilandjes van de slaapbranche. Wij zijn nu dé trendsetter en de bezoeker vindt alle topmerken onder één dak. Ik verwacht dat er nog wel individuele huisshows gegeven gaan worden, want daar is altijd ruimte voor, maar andere beurzen zullen niet meer interessant genoeg zijn om goed bezocht te worden." 

Lianne Smits, Trea van Wamel en haar dochter Zowi van Zoelen van Steel&Stockings, dat staat voor eigenwijze concepten op het gebied van wonen en slapen, zijn dit jaar ook weer van de partij.

Democratisch
"Wij zijn een hecht team en hebben democratisch besloten om de verhuizing door te zetten. De grote meerderheid van de deelnemende fabrikanten staan er hetzelfde in als wij van Haarhuis & Jansen. In eerste instantie wilden we het liefst de homebox afhuren om daar een aparte beurs te organiseren, maar covid-19 gooide roet in ons eten. Mooi dat De Woonindustrie toen kwam met dit voorstel: Het is een eerste stap tot samenwerking en daar is iedereen blij mee. Wat er na deze edities gaat gebeuren? Misschien dat we dan wél de homebox kunnen betrekken of zijn er weer andere plannen. Voorlopig is dit de beste oplossing voor alle exposanten en bezoekers."

Welke merken doen er mee met Vakbeurs Slapen?
Jeroen: "Daarvan gaan we iedereen goed op de hoogte houden via www.vakbeursslapen.nl. Uiteraard zijn de meeste exposanten van Vakbeurs slapen weer aanwezig, maar we zijn nu druk aan het puzzelen hoe we de ruimtes het beste kunnen invullen."

Wat kunnen bezoekers verwachten van de komende slaapbeurs?
"De komende beurs zal hét startpunt zijn van één gezamenlijke expositie van slaapbeurzen. Iedere beurs behoudt zoveel mogelijk zijn eigen karakter, maar de bezoeker kan de beurzen onder één dak bezoeken. Ik benadruk nogmaals dat ik er enorm trots op ben dat we de wens van de detaillist hierdoor kunnen vervullen. Het past niet meer in deze tijd dat we allemaal op eigen houtje een beursje organiseren en de detaillist verplichten om daarom weer een vrije dag in te laten leveren. Nee, wij staan naast onze detaillist en moeten naar ze luisteren (en er naar handelen!). Wat mij betreft is dit dé ommekeer qua beurs in Nederland. Grote lof spreek ik dan ook uit voor alle deelnemers van Vakbeurs Slapen én De Woonindustrie met in het bijzonder Jan Hogenkamp waar we veelvuldig mee om tafel hebben gezeten. Ik nodig de hele slaapindustrie van harte uit om deze ommekeer mee te maken en de eerste beurs in september te bezoeken. Samen staan we sterk!", besluit Jeroen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven