Huwelijkscadeaus Katja Schuurman leidt tot nieuwe collectie

Daphne van 't Hof: "Als team wilden we Katja een bijzonder cadeau geven

Return to Sender, een merk dat zich met haar producten inzet voor vrouwen uit de armste delen van de wereld, doet in deze tijd nog dankbaarder werk dan voorheen. Het bedrijf, waar Katja Schuurman medeoprichtster van is, ondersteunt deze vrouwen op het gebied van design, innovatie, distributie en de verkoop van de handgemaakte producten.

Half maart begon de ellende voor vele producenten van Return to Sender, vertelt sales verantwoordelijke Daphne van 't Hof. "Het overgrote deel van de dames in bijvoorbeeld India, Zuid-Afrika en Bangladesh zaten plotseling zonder werk."

Dit is volgens haar niet te vergelijken met Nederland: "In zulk soort landen is er jammer genoeg geen sociaal vangnet, dus zij krijgen abrupt te horen dat ze terug naar hun huizen moeten. Wat er direct voor zorgt dat ze geen inkomen meer hebben, want geen werk, betekent geen inkomen." Verkoop stimuleren
"We wilden direct nog meer gaan verkopen", geeft Daphne aan, "zodat we zo snel mogelijk weer nieuwe collecties konden bestellen. Hierdoor zou er weer werk ontstaan voor onze dames in het buitenland."

Retail
Binnen de retail verliep het ook niet zoals gehoopt. Voornamelijk doordat fysieke winkels de deuren sloten. Een goed voorbeeld hiervan is, volgens Daphne, de recent geopende winkel Up To Do Good op Schiphol. "Een groot gedeelte van ons assortiment ligt bij hen in de winkel. Dit sloeg de eerste twee-en-een-halve weken goed aan, maar jammer genoeg gooide het coronavirus daarna roet in het eten. 

De afzet via online kanalen, daarentegen, nam juist toe. "Omdat de verkoop binnen de retail reduceerde, zijn we opzoek gegaan naar verschillende online kanalen. Zo zijn we aan de slag gegaan met bijvoorbeeld Bol.com en Amazon."Laura de Monchy
Eerder dit jaar trad Return to Sender trots naar buiten met nieuw servies. "Het servies, in samenwerking met designer Laura de Monchy, is voor ons een van de grootste trots." Het 20 delige design servies is in vier verschillende kleuren uitgebracht: Olijfgroen, donkergroen, blauw en wit. En onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Handgeschilderde vazen
Een aantal handgeschilderde vazen, die ook onderdeel zijn van de nieuwste collectie, hebben volgens Daphne een opvallend verhaal. "Wij als team wilden Katja een bijzonder cadeau voor haar bruiloft geven. Om die reden hebben we een bestaande vaas van 45 cm hoog, laten ontwerpen met haar eigen ontwerp."

Dit bleek niet alleen voor Katja Schuurman een schot in de roos te zijn, nadat ze veel positieve reacties ontvingen. Vandaar dat werd besloten om de " huwelijksvaas" met nog 2 verschillende handgeschilderde designs toe te voegen aan de nieuwe collectie. "Tijdens de vakbeurs Maison & Objet kwamen er zelfs mensen speciaal voor de vazen naar de stand." 

Het NRC Handelsblad ving deze signalen ook op en wijdde hier een artikel aan. "Nadat zij het artikel gepubliceerd hadden, was de huwelijksvaas dezelfde week nog uitverkocht. We zijn nu druk bezig met een nieuwe productie".14 jarig bestaan
Een aantal weken geleden was het een feestelijke dag in Rotterdam. Return to Sender vierde namelijk haar 14 jarige bestaan. "Voor ons was het een mooi moment om stil te staan bij alles wat we gedaan hebben. Gedurende deze jaren hebben we in totaal bijna 10.000 banen kunnen supporten, voor mensen die dit heel hard nodig hebben." 

"Door de jaren heen hebben we een betrokken achterban gecreëerd", vervolgt Daphne opgetogen, "doordat we in eerste instantie de aandacht willen trekken met mooie producten en mensen vervolgens proberen te overdonderen met het achterliggende verhaal."

Kersverse producten
Ondanks het onstabiele jaar, komen er eind 2020 toch nieuwe producten aan. "Deze week kwamen de eerste samples binnen en ik moet zeggen dat we heel tevreden zijn!" 

Veel kon Daphne nog niet vertellen over de kersverse producten. Wel gaf ze alvast een voorproefje: "Ten eerste zullen er meerdere bestaande producten uit het assortiment uitgebracht worden in nieuwe kleuren.

Verder kan ik vertellen dat de kindercollectie uitgebreid wordt, wat erg leuk ik in verband met de zwangerschap van Katja. Deze spullen zullen ook terug te zien zijn in haar kinderkamer bijvoorbeeld." 

Meer informatie
Return to Sender
www.returntosender.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven