Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zes corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Woonwinkels de boot in met NOW-regeling, MHK keert niet alleen jaarbonus vroegtijdig uit

Vandaag de volgende zes corona-updates: 

Woonwinkels de boot in met NOW-regeling
MHK Nederland keert bonus over 2019 vroegtijdig uit 
Belgische tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen weer open
PPC: 'Vertrouw en maak je zichtbaar' 
Linea Light Group herstart producties
Creative Heroes Awards 2020 met jaar uitgesteld


Woonwinkels de boot in met NOW-regeling

Veel woonwinkels gaan het schip in met de huidige NOW-regeling. Daardoor dreigen onnodig banen verloren te gaan. De woonretailers pleiten voor verlenging van de huidige regeling die in mei afloopt.
"Er wordt op dit moment nog geleverd aan consumenten die maanden geleden een bestelling plaatsten. Dat zorgt voor wat omzet. Maar in mei en de maanden daarna gaan de omzetten dramatisch dalen. Door de coronacrisis stellen consumenten hun koop nu uit en straks valt er dus niets te leveren of te factureren", aldus brancheorganisatie INretail.

De woonwinkelbranche is goed voor 46.000 banen. "Dat is 50% meer dan bij KLM. De werkgelegenheid van tienduizenden komt daarmee in gevaar. Daarom pleiten wij voor het doortrekken van de NOW-regeling", aldus INretail. "Het zou goed zijn als het kabinet dat op 21 april bekend maakt. Woonwinkeliers hebben de zekerheid nodig dat ook op 1 juni of op 1 juli de NOW-regeling aan te vragen is, waarbij met deze periode vorig jaar vergeleken kan worden. Het gaat al snel om 1800 euro per medewerker aan tegemoetkoming in de loonkosten die ondernemers nu mislopen. Onderzoek van INretail toont aan dat 61% van de woonwinkels meldt dit straks juist keihard nodig te hebben."

Verlenging van de regeling zorgt ook voor de rust die woonondernemers kunnen gebruiken om corona-bestendige business plannen te ontwikkelen. INretail verwacht dat veel meer sectoren zullen pleiten voor verlenging van de noodmaatregelen. "De coronacrisis is nog lang niet voorbij. De anderhalve meter economie is een uitdaging die we aangaan. Hulp van de overheid door verlenging van het noodmaatregelenpakket is in deze overgangsfase keihard nodig. Werkgelegenheid mag zeker nu niet onnodig verloren gaan."

MHK Nederland keert bonus over 2019 vroegtijdig uit 

MHK, een succesvolle groep van zelfstandige ondernemers
in de keuken- en sanitairvakhandel, heeft belangrijke maatregelen genomen vanwege coronavirus.
"Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Omdat ook wij inzien dat cashflow van onze aangesloten ondernemers onder druk kan komen te staan door de gevolgen van het corona virus is er besloten om de bonus over 2019 vroegtijdig uit te keren en zelfs in de loop van het jaar een bevoorschotting van de bonus uit te keren. Dit komt uiteraard de liquiditeitspositie van onze aangesloten leden ten goede. Ook worden aangesloten MHK ondernemers consequent op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen en overheidsmaatregelen door de MHK Corona nieuwsbrief en is er een speciaal e-mailadres: coronahulp@mhk.nl waar iedere zelfstandig ondernemer in de keuken- en badkamerwereld terecht kan met zakelijke vragen."

Belgische tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen weer open
Tuincentra en doe-het-zelfzaken in België mogen vanaf maandag 20 april weer open. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad van België woensdagmiddag bekend.

PPC: 'Vertrouw en maak je zichtbaar'
"Ondanks alle vervelende berichten om ons heen, zijn we blij dat we bij PPC gewoon open kunnen zijn", vertelt Lisa Klaassen van de Plinten & Profielen Centrale in Wijk bij Duurstede aan de redactie van Parketplein. "Zo lang de overheid het toestaat en er genoeg medewerkers beschikbaar zijn, blijven wij voor de klant open. Men kan terecht in al onze vestigingen in Wijk bij Duurstede, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en binnenkort ook in Groningen." Meer info: Parketplein

Linea Light Group herstart producties
Linea Light Group heeft haar productie-installaties heropend dankzij een speciale vergunning die verkregen is van de autoriteiten. 'Elke veiligheidsnorm is uiteraard een garantie om de gezondheid van onze werknemers te beschermen", laat het bedrijf weten.

Creative Heroes Awards 2020 met jaar uitgesteld
De uitreiking van de Creative Heroes Awards 2020 is verplaatst naar 25 juni 2021, zo laat de organisator vandaag weten. Dit is besloten in nauw overleg met de sponsoren en betrokken eventpartners. Aanleiding om de awardshow voor de creatieve industrie met een jaar te verplaatsen, is de onzekerheid of het evenement op de geplande datum kon doorgaan vanwege het coronavirus. Oorspronkelijk stond de Award avond van Creative Heroes Award gepland op vrijdagavond 26 juni 2020 in Capital C te Amsterdam. De Creative Heroes Awards worden elk jaar toegekend aan de grootste creatieve game changers van Nederland. Mensen die een blijvende, positieve verandering teweeg brengen voor mens en maatschappij. De prijs kijkt voorbij disciplines en vakgebieden en wordt daarom ook wel de ‘Oscars van de Creatieve Industrie’ genoemd. Meer info: Heroes Awards

Bekijk hier de corona-updates van woensdag 15 april.


T I P S  of  T O P S?
Mail Leo Elenbaas (leo@wonen360.nl) of bel +31 (0)166 698 233.