Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beter Bed ziet omzet met 7,5% stijgen, maar lijdt over 2019 nettoverlies van € 4,2 miljoen

Beter Bed heeft in 2019 de omzet met 7,5% zien stijgen tot € 185,8 miljoen. Ondanks deze mooie cijfers noteerde het beddenconcern wel een nettoverlies van € 4,2 miljoen. In 2018 was dat nog ruim 23 miljoen euro. Het eerste kwartaal van 2020 ziet er volgens het bedrijf veelbelovend uit.

Vorig jaar verkocht Beter Bed het slecht renderende Matratzen Concord, om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Om meer geld in het laatje te krijgen werd ook het distributiecentra verkocht voor een totaalbedrag van € 19,1 miljoen. Daarnaast werd voor € 5,0 miljoen gewone aandelen uitgegeven en een geleidelijke aandeelhouderslening van € 7,0 miljoen verkregen. Hierdoor werd de bankschuld aanzienlijk verminderd. De totale transformatie resulteerde in een betere balans en kaspositie.

In de eerste 2,5 maanden van 2020 ontwikkelden de verkoop en orderintake zich zeer positief in vergelijking met vorig jaar. "Gezien recente ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19, hebben we onze voorzorgsmaatregelen versterkt. Onze eerste zorg is het beschermen van de gezondheid van onze klanten en medewerkers. Klanten kunnen online winkelen en blijven welkom in onze winkels en onze medewerkers zijn extra alert op persoonlijke hygiëne en mogelijke ziektesymptomen, rekening houdend met de begeleiding van alle gezondheidsautoriteiten", laat de directie weten.

Meer informatie:
Beter Bed
www.beterbed.nl

Publicatiedatum: