Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chocoladefabriek omgetoverd tot familiehuis

Architectuurstudio Anna en Eugeni Bach hebben een 19e-eeuwse chocoladefabriek in de Spaanse stad La Bisbal omgebouwd tot een familiehuis en studio-appartement. Het project heet Dirk and the Chocolate Factory en is vernoemd naar de eigenaar. De architecten hebben veel interieurdetails behouden.

Een reeks minimale aanpassingen aan het kleine, in het centrum van de stad gelegen en met (bak)steen beklede magazijn, creëerde kleine woonruimtes. Deze bieden toegang naar opnieuw ontworpen buitengebieden voor het huis.

Elke verdieping van de structuur met drie verdiepingen had al een andere bouwtechniek, dus Anna en Eugeni Bach probeerden deze onderscheidende elementen met hun aanpassingen te laten zien.

Op de begane grond ondersteunen metalen balken een reeks bakstenen Catalaanse gewelven. Deze gewelven bevinden zich boven een grote woonkamer, keuken en eetkamer. Dit gebied komt uit op een nieuwe patio met een zwembad door een reeks lange, smalle deuren. Witte bladen, opslag en nieuwe armaturen zoals stopcontacten zijn direct op de zichtbare stenen muren geïnstalleerd.

Boven ondersteunt de metalen structuur een houten plafond. Op de bovenste verdieping worden meer gecompartimenteerde slaapkamers gescheiden door witte scheidingswanden. Wanden houden dicht bij deze dakstructuur op om raampartijen in lichtbeuk-stijl te creëren.

Boven in het zelfstandige studio-appartement ondersteunen grote houten stammen een dunne bakstenen plaat afgewerkt met een dak van keramische tegels. Een grote woonkamer, eetkamer en keukenruimte op deze verdieping weerspiegelt de indeling op de begane grond. In de noordelijke hoek zit een slaapkamer met tweepersoonsbed.

Elk niveau is verbonden door de bestaande trap van het magazijn, met een extra trap toegevoegd aan de andere kant van het gebouw. De nieuwe trap maakt meervoudig en flexibel gebruik van zowel gemeenschappelijke ruimtes als kamers mogelijk.

Op deze manier kunnen de verschillende gezinsleden van de eigenaar genieten van een deel van het huis met een goed gehalte van privacy en autonomie. Aan de noordrand van de patio bevindt zich een lager blok met een extra keukenruimte die uitkomt op een externe eethoek naast het zwembad.

Bovenop een nieuwe stalen dakconstructie leidt een hangende betonnen trap naar een nieuw dakterras bovenop dit gelijkvloerse element. Dit terras wordt overschaduwd door een reeks hoekige bamboe luifels die het dak een onderscheidend silhouet geven. In contrast met de ruwe aardetinten van de bestaande structuur, is lichtgroen gebruikt om deuren, kozijnen en dit nieuwe staalwerk te accentueren.

Meer informatie:
Architectuurstudio Anna en Eugeni Bach  
annaeugenibach.com 

Publicatiedatum: