Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal eerbetoon aan Arne Jacobsen en SAS Royal Hotel's 60-jarig jubileum

Louis Poulsen introduceert in 2020 de originele AJ Table Mini en de AJ Royal ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de opening van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (Radisson Collection). Bovendien worden alle versies van de AJ-lamp opnieuw gelanceerd in roestvrij staal, dat hun omgeving weerspiegelt in de geest van Arne Jacobsen en het minimalistische en onderscheidende vormontwerp benadrukt, evenals een perfecte verlichting. Bovendien zijn drie nieuwe speciale editie-kleuren alleen beschikbaar in 2020; origineel grijs, lichtroze en ultrablauw.



Arne Jacobsen ontwierp de AJ Lamp voor het SAS Royal Hotel in 1957. Tegenwoordig wordt de serie beschouwd als het bekendste ontwerp van de Deense architect. In combinatie met de hanglamp AJ Royal maakte de AJ-lamp deel uit van het algehele designconcept dat Jacobsen voor het hotel creëerde. De AJ-lamp werd in verschillende delen van het hotel gebruikt, in koper en roestvrij staal. De AJ Royal, die destijds simpelweg de AJ Pendant werd genoemd, was te vinden in een koperen versie boven de tafels in de snackbar achter het atrium, in de lounge op de 1e verdieping en in de Panorama Lounge op de 21e verdieping. Het hotel uit 1960 gaf met 22 verdiepingen Kopenhagen zijn eerste echte hoogbouw.

De AJ Royal is verkrijgbaar in wit, in zijn twee originele maten. Een nieuwe, kleinere versie zal ook in 2020 worden geïntroduceerd, en en de serie zal opnieuw in zwart worden geïntroduceerd. De AJ Royal behoudt zijn klassieke, grafische uitstraling - net zo scherp als altijd - ongeacht of het een eettafel oplicht, wordt gebruikt in een kantoor of een showroom, waar het zorgt voor gelijkmatige en gave neerwaartse verlichting en een sfeer in elke ruimte genereert met zijn gedempte opwaartse licht. In de nieuwe, energiebesparende LED-versie worden alle drie de hanglampen geleverd met een diffusor die een soepelere, 100% verblindingsvrije verlichting biedt. De AJ Table Mini is ook beschikbaar in de originele versie in roestvrij staal en in alle bestaande kleuren, en ziet er bijzonder goed uit thuis op een vensterbank, op een nachtkastje of in combinatie met ander occasioneel meubilair. De nieuwe AJ-versies zijn vanaf februari 2020 in de winkel verkrijgbaar.

Over Arne Jacobsen 
Arne Jacobsen is een wereldberoemde Deense modernistische architect. Zijn meer bekende projecten zijn de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960) en St. Catherine's College in het Engelse Oxford (1963). Als architect beschikte Arne Jacobsen over zeer sterke beslissingsvaardigheden, waardoor hij niet alleen het ontwerp van het gebouw zelf kon beïnvloeden, maar ook de meeste details.

Over Louis Poulsen
In 1924 creëerde Poul Henningsen zijn invloedrijke Paris lamp voor Louis Poulsen, en de oorsprong van hoe we nog steeds ontwerpen om licht te vormen, kan direct worden teruggevoerd op zijn opvattingen over de dualiteiten van ontwerp en licht. Louis Poulsen is opgericht in 1874 en is een Deense verlichtingsfabrikant geboren uit de Scandinavische designtraditie waar vorm de functie volgt.

Meer informatie:
Louis Poulsen
www.louispoulsen.com    

Publicatiedatum: