Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Duurzaam, volledig circulair ingericht gebouw dat iedereen raakt"

Fabrikant van designmeubilair verzorgt totale inrichting van nieuwe Triodos Bank

Op Landgoed De Reehorst in Driebergen is een houten kathedraal verrezen die volledig opgaat in de omgeving en de omliggende natuur. Het nieuwe kantoor van Triodos Bank doet iets met iedereen die erin rondloopt, werkt of overlegt. Rust, sereniteit en het contact met de natuur zijn overal voelbaar. Interieurarchitect Odette Ex: "De natuurlijke verstilling maakt dat het gebouw ademt". Zeven jaar lang werkten Triodos Bank, RAU Architecten en Ex Interiors integraal samen aan dit gesamtkunstwerk. Gispen verzorgde een volledig circulaire inrichting, in nauwe samenwerking met Meubelmakerij Het Woud.

Balans tussen natuur, cultuur en economie
Triodos Bank groeit hard. Daarom bouwde de bank een nieuw kantoor op Landgoed De Reehorst, het landgoed naast station Driebergen-Zeist waar de bank veertig jaar geleden werd opgericht. Passend bij de visie van Triodos is het een volledig duurzaam kantoor. Het hele landgoed is ontwikkeld vanuit de visie dat natuur, cultuur en economie met elkaar in balans horen te zijn. 



Klant aan het woord
"Voor de inrichting van ons nieuwe kantoor hechtten we naast prijs veel waarde aan kwalitatieve eisen op het gebied van circulariteit en hergebruik, service en onderhoud en implementatie", vertelt Ellen Wiewel, programmamanager nieuwe huisvesting bij Triodos Bank. "Op al deze vlakken heeft Gispen zich bewezen als een goede partner. Circulair denken en werken kreeg veel aandacht. Gispen had een duidelijk plan van aanpak voor correctief en preventief onderhoud van het meubilair. En het hele oplever- en installatietraject is vooraf goed doordacht: we ontvingen een helder communicatieschema, een strakke logistieke planning en we zaten direct aan tafel met de mensen die het traject uitvoerden."
 
Bewuste verdeling in binnen- en buitenring
RAU architecten ontwikkelde in samenwerking met Ex Interiors een integraal concept voor het nieuwe, vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw. De grote begane grond is semi-openbaar; naast een restaurant is er een vergadercentrum voor vergaderingen met primair externe bezoekers. Op de eerste verdieping bevindt zich een samenwerkvloer waar medewerkers elkaar ontmoeten om bijvoorbeeld gezamenlijk aan een project te werken. De werkplekken voor de medewerkers van Triodos Bank bevinden zich in de drie torens. Ook hier is bewust gekozen voor werkplekken georiënteerd op buiten en een functionele zone met onder meer pantry’s, belcellen en concentratiewerkplekken in de binnenring.

Organische vormen, verfijnde materialen
Kenmerkend voor het hele gebouw zijn de openheid en transparantie  en de lichtinval. De keuze voor organische vormen, verfijnde materialen en sober kleurgebruik zorgen voor een natuurlijke verstilling bij binnenkomst en versterken het samensmelten van het gebouw met de omgeving. 

Circulaire highlights
Gispen mocht de volledig circulaire inrichting verzorgen. Ze leverden al het losse meubilair – deels nieuw, voor een groot deel ook hergebruikt en gerevitaliseerd. Daarnaast leverden ze veel maatwerk. Robbert de Jonge, projectleider en adviseur circulaire economie, stuurde het hergebruik en de revitalisatie van mubilair aan: ‘"Triodos hergebruikt circa 400 bestaande werkplekken. We konden de onderstellen opnieuw gebruiken, revitaliseerden alle bladen en vulden de bureaus aan met benodigdheden om de bekabeling netjes en veilig weg te werken. Alle ovaalvormige vergadertafels kregen een upgrade.
Eén opvallende vergadertafel van maar liefst 7 meter 20 is op verzoek verkort tot 6 meter en voorzien van een nieuwe coating. Alle bestaande zitjes zijn opnieuw gestoffeerd. In speciale concentratiecellen is Gispen CIMO te zien: onze circulaire, modulaire bureaulijn met cradle-to-cradle gecertificeerde bureaustoelen van Herman Miller.’ Egbert: ‘En vergeet niet al het maatwerk, in nauwe samenwerking met Iedema Projectstoffering en Meubelmakerij Het Woud. Van ronde karpetten van Desso tot een lange houten maatwerkbank, een kast van boomstammen, een houten tribune op de begane grond en de eerste etage en twee tafels van betonciré op de begane grond."


  

Fotografie: Chris van Koeverden

Meer informatie:
Gispen
Parallelweg 23
4104 AZ
Culemborg
Info@gispen.nl
www.gispen.com

Publicatiedatum: