Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De robuuste uitstraling maar ook de duurzaamheid van het materiaal passen goed bij ons"

Restaurant Alma kiest voor Dekton van Cosentino

Chef-kok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars maakten afgelopen najaar hun droom waar en openden hun restaurant/bodega ‘Alma’ in Oisterwijk. Ze koken inductie op de platen van Dekton. 

"We hadden al bijna onze handtekening gezet onder het contract van een pand in Tilburg, toen dé kans voorbij kwam", vertelt het koppel. "Ruimte voor een restaurant voor fine dining én de mogelijkheid voor een gezellig bodega; daarvan ging ons hart sneller kloppen. We vielen bovendien voor de charme en achtergrond van de locatie. Het pand aan De Lind in Oisterwijk staat al sinds 1631 bekend als ‘De Swaen’. Bovendien kookte topkok Cas Spijkers hier ooit de sterren van de hemel."

Op de bovenverdieping van het pand in Oisterwijk werd ruimte gemaakt voor een fine dining restaurant dat plaats biedt aan 48 gasten. Het beschikt over een balkon met prachtig uitzicht over De Lind, waar in de zomer buiten kan worden gegeten. In de laagdrempelige bodega op de begane grond kunnen 26 personen terecht voor een hapje of drankje. 

Van Laarhoven werkt inmiddels vijftien jaar als chef-kok en kookte een Michelinster bij De Molen in Kaatsheuvel. Samen met Hagenaars werkte hij later bij Wynwood in Eindhoven. In hun eigen restaurant ‘Alma’ komt alles samen en geven ze hun ziel bloot. ‘Alma’ betekent dan ook ‘ziel’ in het Spaans. Die verwijzing staat voor de beleving op een hoog niveau dat het stel bij hun gasten wil bereiken. 

Dekton
Van Laarhoven viel als een blok voor Dekton, de oersterke platen met natuursteenlook van het Spaanse bedrijf Cosentino. "Samen met architect Jeff van Riel van Zout Ontwerphuis hebben we het ontwerp gemaakt. Hij begreep precies wat wij wilden: een huiselijke, warme maar ook strakke en elegante sfeer. Op een horecabeurs in Gent liepen we tegen Dekton aan. De robuuste uitstraling maar ook de duurzaamheid van het materiaal, Dekton is bestand tegen vlekken, krassen, stoten en extreme temperaturen, passen goed bij Alma. Je vindt het materiaal overal terug in ons restaurant. We verwerkten het in de bar, in tafelbladen, in kasten en in de keuken."

Fabrieksbezoek
Van Laarhoven bracht tijdens het ontwerpproces een bezoek aan de fabriek van het familiebedrijf Cosentino in Spanje. "Wat mij in Spanje vooral trof is het formaat van de platen. Zo kreeg ik een goed beeld van de tekening in het materiaal. Het was prachtig om de fabriek te kunnen bezoeken en alle kleuren in groot formaat te zien. Dat leidde uiteindelijk toch tot de keus voor een andere kleur dan die we in eerste instantie van plan waren."

Ook in de keuken heeft Dekton een hoofdrol gekregen. En dan niet alleen als aanrechtblad, maar zelfs om op te koken. "We gebruiken Dekton als inductieplaat. Het is daarmee niet alleen werkblad maar we koken rechtstreeks op het materiaal. Het inductieproces geeft géén warmte aan Dekton af, alleen de opwarmende pan zorgt voor een tijdelijke, plaatselijke verwarming van het blad. Via een besturingssysteem kan de temperatuur opgevoerd worden." 

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.nl  

Alma
www.alma.nl

Publicatiedatum: