's Werelds grootste 'toegestane 3D-geprinte huis' in groot tempo gebouwd

De SQ4D heeft zojuist een indrukwekkend groot huis 3D-geprint en beweert dat de woning van 176,51 het ‘grootste, geoorloofde 3D-geprinte huis ter wereld’ is.

Hoewel er grotere gebouwen zijn gebouwd met 3D-printen, inclusief het twee verdiepingen tellende gebouw in Dubai die met bijna 650 vierkante meter het officiële wereldrecord heeft, is dit zeker een van de grootste huizen en het werd het gemaakt met een indrukwekkende snelheid.De SQ4D heeft het huis binnen 48 uur geprint, verspreid over acht dagen en werd daar ter plekke gecreëerd. Dat is snel als je het vergelijkt met eerdere projecten zoals de 3D-geprinte huizen. In Mexico werd er een huis geprint van 46 vierkante meter groot. Echter kosten dit project 24 uur.

Bovendien raamt SQ4D de kosten van de bouwmaterialen op minder dan $ 6.000 (ongeveer € 5.384). De bouwwerkzaamheden werden uitgevoerd door het bedrijf Autonomous Robotic Construction System (ARCS).Sneller in de toekomst
SQ4D is een divisie van S-Squared 3D-printers. Het bedrijf beweert dat met recente verbeteringen aan haar ARCS-technologie, die na dit specifieke project werden geïmplementeerd, de tijd die nodig is om toekomstige huizen te 3D-printen gehalveerd zal worden.

Het bedrijf merkt verder op dat bouwen met beton niet alleen kosteneffectief is, maar ook veiliger omdat het afgewerkte huis zo meer brandwerend is en zelfs beter bestand is tegen de tand des tijds in het algemeen.Duurzaamheid
ARCS is in staat om funderingen, leidingen en zowel buiten- als binnenmuren te bouwen. Het verbruikt ook veel minder energie dan traditionele bouwmethoden, dus het is milieuvriendelijk en er zijn slechts drie werknemers voor nodig. Er gebeurt de laatste tijd veel met 3D-printen in de bouw, inclusief het bouwen van eco-huizen (deels) met modder.

De snelheid van de constructie is een van de grote pluspunten van het gebruik van 3D-printtechnologie. Door middel van de SQ4D zouden alle bouwprocessen twee keer zo snel voltooid kunnen worden.Meer informatie:
SQ4D
www.sq4d.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven