Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Villeroy & Boch ziet omzet groeien

Volgens voorlopige informatie is de geconsolideerde omzet van Villeroy & Boch AG (inclusief licentie-inkomsten) met 3,4% gestegen tot € 245 miljoen in het vierde kwartaal van 2019. Zowel de divisie Badkamer en Wellness (+ 3,0%) als Servies (+ 4,8%) droegen bij aan deze groei.

Op basis van de voorlopige cijfers werd een omzet (inclusief licentie-inkomsten) van € 833 miljoen gegenereerd voor het volledige jaar 2019. Dit komt overeen met een daling van 2,4% ten opzichte van de € 853,1 miljoen gerapporteerd voor het boekjaar 2018. Eind september bedroeg de min nog 4,5%. 

Aan het einde van de eerste helft van het jaar had Villeroy & Boch zijn prognoses voor het hele jaar al naar beneden bijgesteld en verwachtte het Duitse bedrijf nog steeds een omzet van € 825-850 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van € 48-52 miljoen. Nadat aan de herziene verkoopprognose is voldaan, gaat de Groep ervan uit dat de herziene EBIT-verwachtingen ook zijn gerealiseerd. Bovendien werd de verkoop van een voormalige fabriekseigendom in Luxemburg voltooid in december en in dit verband werd een speciaal inkomen geboekt in het hoge dubbele cijferbereik van miljoen.

Villeroy & Boch zal de definitieve cijfers voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2019 in totaal op 6 februari bekendmaken met de publicatie van de geconsolideerde jaarrekening, meldt Euwid-Moebel. 

www.villeroy-boch.nl 

Publicatiedatum: