Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alterego wil nog drie winkels openen

Na Luik, Gent, Brussel en Parijs, opende multichannel retailer zijn 5e winkel in Namen. Het bedrijf telt 1700 referenties in verschillende stijlen die via websites en fysieke winkelpunten worden aangeboden. De retailer wil de komende periode nog drie bijkomende "connected" winkels openen in Rijsel, Kortrijk en Antwerpen. Dat meldt Gondola, een B2B-tijdschrift in België en Luxemburg uitgegeven door Retail Today SA/NV.

Alterego is volgens het magazine - dat een interview had met een van de co-founders, Nicolas Gillard - een Belgisch pionier in de online verkoop van meubels dat zijn groei versnelt via multichannel en nu ook internationaal gaat. 

Na Luik, Gent, Brussel en Parijs opende de keten begin oktober een vijfde winkel met een oppervlakte van 800m² in Namen (Erpent). Het is meteen de eerste baanwinkel en werd uitgerust met diverse interactieve zuilen en biedt zelfs de klant een echte “Augmented reality”-ervaring met een VR-bril. Alterego richt zich op de particulier, maar ook op een zakelijk cliënteel (kantoren en horeca).

Nicolas Gillard: "Onze omzet komt voor ongeveer de helft via de winkels en de helft online wat ons tot een echte multichannel player maakt. Onze permanente voorraad laat ons toe de bestellingen de verzenden binnen de 24 tot 48u. Wij werken samen met 40 partnerfabrieken in Azië – waar we uiteraard ons eigen controlebureau hebben – en in Europa. Wij ontwerpen zelf de meubels niet, maar laten wel de ontwerpen aanpassen volgens onze wensen. Wij beheersen dus de hele waardeketen, van sourcing tot het ter beschikking stellen van transporteurs, zonder tussenpersonen.  Op die manier kunnen we onze prijzen absoluut bereikbaar houden."

Lees hier het complete interview.

Meer informatie:
www.alterego-design.be
www.alterego-design.nl

Publicatiedatum: