Vintage vliegtuig getransformeerd tot retro cocktailbar

Het net buiten het onlangs gerenoveerde TWA-hotel op de luchthaven JFK geparkeerde Lockheed L-1649A vliegtuig uit 1962 genaamd Connie is omgetoverd tot een cocktailbar met retro-thema. De interieurrenovatie herstelt veel van de originele elementen van het vliegtuig, zoals de gordijnen, passagiersstoelen en de cockpit. Het vliegtuig is ook een eerbetoon aan Eero Saarinen, de architect achter de TWA-terminal, door gebruik te maken van zijn tafelontwerpen en te verwijzen naar zijn architecturale werken.

Vintage details zoals cocktailzwaarden, bordspellen van weleer en de iconische TWA rode loper laten gasten terug in de tijd reizen naar toen de TWA-terminal werd geopend in 1962. Onder leiding van Sara Duffy van Stonehill Taylor's combineert de enscenering van het interieur een goede mix van vintage en moderne meubels. Het middelste gedeelte van het vliegtuig is vervangen door moderne suede sofa stoelen langs de raamzijde van het vliegtuig om een ​​bredere doorgang te creëren voor gasten die zo toegang kunnen krijgen tot de bar. Aan de achterkant van het vliegtuig zijn zes passagiersstoelen gestyled door Aaron Sciandra, die de vintage-geïnspireerde stoelhoezen ontwierp om de esthetiek van de jaren 60 te resoneren. De passagiersstoelen zijn voorzien van voldoende beenruimte om een ​​bijzettafel te kunnen bieden waar gasten hun drankjes op kunnen plaatsen.

De TWA-terminal werd in 1994 gekozen als landmark van New York City en belichaamde de glamour en het optimisme van het straaltijdperk. Na de sluiting in 2001 werd de terminal gedurende achttien jaar gerenoveerd om in mei 2019 een monumentaal hotel te worden met 512 kamers. Het hotel bestaat uit 50.000 vierkante meter aan evenementenruimte, een oneindig zwembad, 's werelds grootste sportschool en een restaurant met 200 zitplaatsen in het lounge gedeelte.

Bekijk hier meer afbeeldingen van het interieur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven