Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel daglicht en toch draaglijke binnentemperaturen

Strakke villa blijft dat door zonwering

‘Veel natuurlijk daglicht in huis’ stond bovenaan het prioriteitenlijstje van de eigenaren van een nieuwbouwwoning. Het resultaat is een zuidgerichte gevel met veel glas. De Renson doekzonwering zorgt ervoor dat de binnentemperaturen draaglijk blijven.

De grote raampartijen van deze strakke villa geven uit op de tuin en laten keuken en leefruimte baden in het daglicht. Keerzijde van de medaille is dat het bij volle zon binnenshuis ondraaglijk warm dreigt te worden. Zeker in een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning als deze kan de warmte die binnen zit moeilijk terug naar buiten.



Fixscreen
De keuze voor Fixscreen buitendoekzonwering van Renson bleek achteraf voor hen de goede. 'Op zonnige dagen doen we de zonwering ’s morgens voor we naar het werk vertrekken consequent naar beneden. Zo loopt de binnentemperatuur niet te hoog op. Doen we dat niet, dan stijgt het kwik er al snel tot 27°, zelfs in de winter, met de lage zon vol op het glas.’

Panovista Max
Met de gloednieuwe Panovista Max vonden de eigenaars ook voor het glas-op-glas hoekraam in de living een oplossing. Bij dit systeem loopt de doekzonwering gewoon door over de hoek van de glaspartij, zonder storende geleiders of kabels die het panoramische zicht belemmeren. Aangezien de twee doeken van de hoekscreen dicht ritsen op de hoek wanneer je ze laat zakken, is de doekzonwering ook daar bestand tegen de wind.



Transparantie
De transparantie was zeker voor de ramen bij de keuken en woonkamer erg belangrijk voor de bewoners, terwijl voor de slaapkamers gekozen werd voor een minder doorschijnend type doek.

Strak ingewerkte screens
‘De hele woning werd ontworpen in functie van het binnenvallend daglicht, en dus was het van in het begin duidelijk dat we rekening moesten houden met zonwering,’ blikt de architect terug op het eindresultaat. Dat maakt dat de Renson screens subtiel in de gevel weggewerkt konden worden. Zowel de doekkasten als de geleiders vallen amper op en doen ook geen afbreuk aan de strakke stijl van de woning.



Meer informatie:
Renson
www.renson.eu 

Publicatiedatum: