Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Grohe kondigt winnaar onderzoeksprijs aan

Het Duitse badkamermerk Grohe heeft de winnaar van de Water Research Prize bekend gemaakt. Het winnende initiatief is "Recycle Build Brazil" dat draait om duurzame architecturele oplossingen voor een school in de omgeving van São José dos Campos in Brazilië. 

Recycle Build Brazil heeft als doel om intelligente systemen voor het verzamelen van regenwater te creëren op basis van duurzaam materiaal. Het schoolgebouw geldt hierbij als een pilotproject. Er zijn al plannen voor een uitbreiding van het project naar 400 huizen met gezinnen met een lager inkomen. 

De officiële prijsuitreiking zal op 6 december tijdens het World Architecture Festival in Amsterdam plaatsvinden. De jury die alle inzendingen heeft beoordeel bestond onder andere uit Paul Flowers, die als ontwerper verbonden is aan de Japanse LIXIL-groep. "De kwaliteit van de inzendingen was dit jaar fenomenaal. Het Recycle Build Brazil-project viel echter in het bijzonder op wegens de educatieve aanpak hiervan. Het project bouwt niet alleen een school op, maar neemt jonge mensen mee op een reis om meer begrip te krijgen over het belang van water. Het is een uitstekende mogelijkheid om verandering teweeg te brengen en past daarom perfect bij de ethiek achter Grohe", aldus Flowers.

De oprichter van Recycle Build Brazil, Maria Kuzma, is verheugd over het winnen van de onderscheiding. "We kijken ernaar uit om de volgende stappen te nemen met betrekking tot meer bewustzijn over water. Ook willen we meer duurzame en gedecentraliseerde oplossingen opzetten, zodat we waterverspilling in stadsgebieden tegen kunnen gaan."

Meer informatie:
Grohe
www.grohe.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven