3D-geprint smart home is sleutelklaar

Een 3D geprint prefab smart home met off-grid mogelijkheden is nu verkrijgbaar, waardoor kopers de kans krijgen om overal te wonen. Het 'haus'-model is volledig autonoom en kan volledig op zonne-energie functioneren.

Haus.me experimenteert sinds de oprichting in 2016 met volledig autonome, off-grid stacaravans. Het heeft een gepatenteerde composietpolymeerisolatie ontwikkeld die kan worden ge-3D-print tot een bouwmateriaal voor het bouwen van muren. In combinatie met de zespaneels ramen, kunnen kopers van de prefab huizen duizenden euro's besparen op jaarlijkse energiekosten.

Het huis heeft geen elektriciteitsnet, propaan, aardgas, brandhout of andere brandstof nodig. Het gebruikt in plaats daarvan zonne-energie voor verwarming, koeling en elektriciteit - in zowel warme als koude klimaten.

Elk model is uitgerust met op afstand bestuurde slimme systemen, hightech apparaten en ingebouwde meubels. Er is ook een lucht-watergenerator aangesloten op een zuiveringssysteem, evenals een bioactief rioolsysteem voor de behandeling van zwart water.

Het ontwerp is beschikbaar in drie modellen - het huis van 49 vierkante meter met één verdieping genaamd 'mOne' is beschikbaar vanaf € 179.000, de 'mTwo', met een oppervlakte van 74 vierkante meter en twee slaapkamers vanaf € 340.000 en de 'mFour', een model van 149 vierkante meter, met twee verdiepingen, drie slaapkamers en twee badkamers vanaf € 895.000. Klanten kunnen het grid-connected basismodel aanpassen met off-grid-technologieën.

Volgens haus.me zijn bouwvergunningen en funderingen niet nodig voor de kleinere mOne- en mTwo-modellen. Het eerste house.me-exemplaar, een autonoom mOne-model, werd vorige maand geleverd aan een bètaklant in Oekraïne.

Meer informatie: Designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven