Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Landhuis met rieten kap maakt een verrassend strakke, eigentijdse indruk

Bij woning met rieten kap die door architect Tjeerd Timmermans in Schuytgraaf (Arnhem) is gerealiseerd werd ook het interieur ontworpen, waardoor er een eenheid in het totaalbeeld ontstaat.



Ruimtelijke kwaliteiten zijn optimaal benut, in de woning zijn verschillende karakteristieken van een landhuis op eigentijdse wijze teruggebracht, passend binnen de smalle kavel en in aansluiting op de woonbehoefte van de opdrachtgever. Hierdoor is architectuur ontstaan die refereert aan de architectuur van oorspronkelijke landhuizen, een stijl die met name wordt gekenmerkt door  symmetrie en rijke detaillering.



De woning in Schuytgraaf maakt een verrassend strakke, eigentijdse indruk. Het royaal uitgevallen huis is gesloten aan de straatkant en open naar de omliggende waterpartijen Tjeerd. "We werken met een driedimensionaal model waardoor de opdrachtgever al in de ontwerpfase in een virtuele omgeving gemakkelijk door het toekomstige gebouw heen kan lopen. Daarmee sluiten we eventuele teleurstellingen tijdens het bouwproces zo veel mogelijk uit."

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl