"Klimaatsensoren monitoren temperatuur, luchtvochtigheid en CO2"

Velux Active systeem regelt klimaat binnenshuis

Velux komt met het Velux Active systeem voor het regelen van het klimaat binnenshuis. "Als de warmte in huis hangt, kan het moeilijk zijn om de slaap te vatten. Het resultaat? Lange, warme en klamme nachten, waardoor je wellicht niet aan je 6 à 8 uur slapen komt."

"We weten allemaal dat goed slapen essentieel is voor onze gezondheid en daarom is het van belang om maatregelen te treffen tegen de opwarming van je huis. De afgelopen weken waren de mobiele energie slurpende airco’s dan ook niet aan te slepen en vaak zelfs uitverkocht. Het toepassen van deze apparaten druist echter in tegen alle maatregelen die we nemen om ons energieverbruik juist te verlagen en de uitstoot van CO2 te verminderen", vertelt Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij Velux.
"Als je de temperatuur in huis aangenaam wilt houden, dan is het belangrijk om tijdens warme dagen ramen en deuren gesloten te houden en de zon tegen te houden voordat deze het glas van het raam bereikt. Het effectiefste is het dan om externe zonwering toe te passen. Gewoon een gordijn dicht doen is niet voldoende."

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing
Door een buitenzonwering of rolluik overdag gesloten te houden blijft de directe zonnewarmte buiten. Wanneer de lucht ‘s avonds afkoelt kan de zonwering weer naar boven en kan het huis worden doorgelucht. "Warme lucht stijgt omhoog en daarom werkt een dakraam erg effectief om gedurende de nacht de warmte uit de woning te verdrijven door het binnenlaten van koelere zomernachtlucht. Velux rolluiken houden overdag wel 87% van de zonnewarmte tegen. En door ’s avonds ramen op de begane grond en dakramen op zolder tegen elkaar open te zetten, laat je koele lucht binnenkomen en trekt de warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten", vervolgt De Gooijer.

Automatische natuurlijke koeling
Om helemaal geen omkijken te hebben naar het klimaat binnenshuis kan dit automatisch geregeld worden met het Velux Active systeem. Het systeem kan worden gekoppeld aan het elektrische dakraam of rolluik waardoor deze automatisch open of dicht gaat wanneer de sensoren dat aangeven. “Velux Active kan geheel zelfstandig denken én handelen. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen om de dakramen en rolluiken te openen of te sluiten. Maar je kunt ook altijd zelf opdrachten blijven geven via je smartphone of tablet”, aldus De Gooijer.

Meer informatie:
Velux
www.velux.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.