Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Plek waar alle buurtbewoners zich de hele dag door thuis voelen"

Interieurdesigner Grotenhuis richt Dimitri’s in

Wilma Grotenhuis is interieurdesigner met de eigen ontwerpstudio Het Grotenhuis in Baarn. "Ik ontwerp zowel voor particulieren als zakelijke opdrachtgevers. Die afwisseling van grote en kleinere projecten werkt voor mij erg prettig. Waar ik in het bijzonder mijn ei in kwijt kan, zijn de grotere projecten voor horeca en hotels. Met deze opdrachten kun je als designer meer creatieve en gekke dingen doen", vertelt Wilma. 



Een mooi en interessant horecaproject was voor Wilma het project voor Dimitri’s, een horecazaak in Amsterdam-Oost. Wilma: "Restaurant Dimitri’s moest een plek worden waar alle buurtbewoners zich de hele dag door thuis zouden voelen. Een stadsoase die mensen van nu uitnodigt om te werken, te loungen, te eten en elkaar te ontmoeten. Aan mij de uitdaging om een kleurrijke ontmoetingsplek te creëren waar wereldse invloeden en goede, eerlijke gerechten met elkaar samen zouden komen."

Mediterrane en Arabische ambiance
Het ontwerpen van het interieur van het restaurant was een project dat in zeer korte tijd, tijdens de bouwvak, gerealiseerd moest worden. Het concept lag er al: Dimitri’s moest een plek worden met een warme Mediterrane en Arabische ambiance, waar buurtbewoners uit het multiculturele Amsterdam-Oost de hele dag door binnen kunnen lopen. Met werkplekken voor de nodige focus, een loungegedeelte om lekker te ontspannen, statafels voor een snelle koffieafspraak of borrel en een restaurantgedeelte om urenlang te dineren. "Toen ik het pand voor het eerst zag, vol meubels en andere oude spullen van het vorige restaurant dat er zat, zag ik meteen wat een potentie het had. Ik loop dan rond om te zien en te voelen: hoe zit het pand in elkaar? Het is gebouwd in een ronde hoek en heeft verschillende ruimtes, hier en daar ook niveauverschil. Daar kun je als ontwerper heerlijk mee spelen", vervolgt Wilma.



Less is more
"De vier functies uit het concept heb ik gekoppeld aan vier kleurenthema’s die elkaar versterken: okergeel, olijfgroen, saffierblauw en tomatenrood. Deze kleuren komen overal terug en vloeien zo in elkaar over tot een prachtig, rijk geheel. Een oosterse sfeer in een eigentijds jasje waar iedereen zich welkom voelt."
Wilma werkt graag met bijzondere kleuren en stoffen, speelt met verlichting of behang en pakt extra uit met accessoires. Wilma: "Maar dat betekent niet dat er geen grenzen zijn, ook als het uitbundig mag, blijft mijn lijfspreuk: less is more."

Wilma vertelt verder: "Mijn inspiratie haal ik onder meer uit reizen. Ik maak graag trips naar steden die bekend staan om hun bijzondere architectuur. Juist op die plekken word ik vaak verrast door bijzondere ideeën en ontwerpen. Mijn oog valt al snel op details als bijzondere lantaarnpalen, of juist een lelijk gebouw met raampartijen die de stad weerspiegelen: daar zie ik dan juist de schoonheid in.

Over Het Grotenhuis
Na een carrière in de zorg maakte Wilma een switch naar het designvak, waar naar eigen zeggen haar hart eigenlijk altijd al lag. Aan de Jan des Bouvrie Academie heeft ze haar creativiteit als ontwerper ontwikkelt en vervolgens haar eigen studio Het Grotenhuis opgericht.

Meer informatie:
Het Grotenhuis
Brinkstraat 43
3741 AM Baarn
design@hetgrotenhuis.com
www.hetgrotenhuis.com

Publicatiedatum: