Key West Bedding schudt de beddenmarkt al tien jaar op

Directeur Bart Dekkers: "Als familiebedrijf houden we van korte lijntjes en snel handelen"

Groothandel Key West Bedding heeft een showroom in gebruik genomen die in de slaapkamerbranche hoogstwaarschijnlijk zijn gelijke niet kent. Op een vloeroppervlakte van circa tweeduizend vierkante meter staan liefst tachtig boxsprings te pronken. Die zijn niet zomaar weggezet. Nee, commercieel directeur Bart Dekkers heeft daarvoor By-Boo, waarmee vele projecten samen worden aangevlogen ("zij de meubelen en aankleding, wij de bedden") in de arm genomen. Het Hollandse interieurmerk heeft de toonzaal zo aangekleed dat de betreffende inkoper direct in juiste slaapkamersferen wordt gebracht. "Met een link naar gewone winkels, zodat bezoekers volop inspiratie kunnen opdoen", legt Bart uit. "De meeste collega's zetten wat bedden tegen een witte muur. Bij ons neem je écht een kijkje in de keuken; een gezellige ruimte met een lekker muziekje op de achtergrond waarin je volop ideeën op kunt doen." Ook bij Key West Bedding geldt: zien doet kopen. Net als in een zaak van een gewone beddenretailer.

Commercieel directeur Bart Dekkers van Key West Bedding.

Het is nog maar tien jaar geleden dat de broers Bart en Rick Dekkers (financieel directeur) met hun vader in Enschede het bedrijf Key West Bedding startten. Key West staat voor 'de sleutel tot het westen', zo van: hier moet je als beddenverkoper zijn. De Tukkers kozen direct voor een frisse, nuchtere aanpak zonder enige poeha; korte lijnen, geen dasje-jasje en met prijzen waarvoor vooral ook de consument warm loopt. Die ingeslagen weg heeft de familie Dekkers bepaald geen windeieren gelegd, want anno 2019 zijn de boxsprings, bedden, matrassen en toebehoren op maar liefst 500 verkooppunten verkrijgbaar. Een heel groot pluspunt van totaalleverancier Key West Bedding is dat ze echt alles op voorraad hebben. Zo liggen er bijvoorbeeld in het magazijn liefst 3000 boxsprings op een nieuwe eigenaar te wachten. De rijen matrassen zijn er niet te tellen.

Wie de showroom binnenstapt, stuit als eerste op deze mooie collectie handnaaimachines.

De buitenkant van de showroom is nog niet af, waardoor het contrast bij binnenkomst nog groter is. Wie voor het eerst binnenstapt, gaat vast eerst stilstaan om het geheel eens goed op zich in te laten werken. Zowel links als rechts twee grote wanden vol handnaaimachines. "Dat is een eigen verzameling", legt Bart uit. "Enschede is van oorsprong een textielstad. Dit naaigereedschap past dan ook perfect bij onze producten." 
In de toonzaal staan zoals gemeld 80 verschillende boxsprings van merken als Businessclass Slaapcomfort, Cinderella, Sunday Boxsprings en Jubilee. Laatstgenoemde boxspringset is ter ere van het tienjarig bestaan. De aankoopprijs hiervan is heel scherp te noemen en voor hetzelfde bedrag leverbaar in de maten 160 x 200, 180 x 200 en 180 x 210 in de kleur Relax Graphite 66.
Ook heeft het bedrijf de huiscollectie Blenq. "Met deze white label collectie kan ieder bedrijf ook onder de eigen naam een conceptje maken. Een private label is eveneens mogelijk."

Een van de paradepaardjes van Key West Bedding is de Original.

Duitse markt
Op het kantoor van Key West Bedding wordt ook Duits gesproken. Niet verwonderlijk, omdat het bedrijf op een paar kilometer van de Duitse grens is te vinden. "Op de Duitse markt zijn we ook goed thuis", zegt Bart. "Er wonen bijna evenveel mensen in het Ruhrgebied als in Nederland. In Duitsland, maar ook in België, is er nog een markt te winnen. De komende jaren willen we in Nederland onze positie verstevigen en in Duitsland en België verder uitbreiden.
Wat het grote verschil is tussen zaken doen met Nederlanders en Duitsers? Als een Duitser producten afgeleverd krijgt, dan staat hij die met een vergrootglas op te wachten: wat is er verkeerd?! En een Nederlander kan niet wachten om erop te slapen. Als er dan een naadje los zit, dan moet van de Duitser het hele bed retour terwijl een Nederlander tevreden is met een paar gratis hoeslakens."

In de showroom is deze prachtige muurschildering geplaatst.

Familiebedrijf
"Als Key West Bedding zijn we een echt familiebedrijf", gaat Bart verder. "Wat dat inhoudt? Gewoon, mensen een warm gevoel geven. Dat klanten zich hier helemaal thuis voelen. Persoonlijk contact, dat vinden we heel belangrijk. Als team zijn we ook heel close. De beddenbranche is toch een stoffige markt, dat willen wij met ons jonge bedrijf en jonge collega's vooral niet zijn. Wij zijn ook marktvolgers. Je moet er gewoon voor zorgen dat je altijd goede handel in huis hebt", besluit Bart.Meer informatie:
Key West Bedding B.V.
Lenteweg 23
7532 RV Enschede
+31(0)53 483 22 22
www.keywestbedding.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven