Consumenten geven meer geld uit aan inrichting van woning

Nederlandse economie groeit gewoon door

De Nederlandse economie groeit tegen alle verwachtingen in gewoon door. Met dank aan de consument, die de portemonnee blijft trekken. Volgens de eerste berekening van het CBS, is de totale geldwaarde van alle in Nederland geproduceerde goederen en diensten, ook wel het bruto binnenlands product (bbp) genoemd, in het afgelopen tweede kwartaal (april t/m juni) met 0,5 procent gegroeid. Dat is gelijk aan de groei in de twee voorgaande kwartalen. De toename van het bbp in het tweede kwartaal van 2019 is vooral te danken aan de investeringen in vaste activa, de consumptie door huishoudens en het handelssaldo.

Een blik op een van de zitmeubelen uit de collectie van Passe Partout.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2018 is het bbp in het afgelopen kwartaal met 2,0 procent gegroeid. Volgens het CBS hebben consumenten in het tweede kwartaal 1,7 procent meer besteed dan in het tweede kwartaal van 2018. De groei is daarmee hoger dan in het vorige kwartaal, toen consumenten 0,7 procent meer besteedden. In de afgelopen maanden gaven ze onder andere meer uit aan woninginrichting.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.