Woning is zelfs groter dan het Witte Huis

Amerikaanse villa met 123 kamers eindelijk verkocht

Het viel niet mee om de in Los Angelos gevestigde villa te verkopen. De jongste dochter (30) van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is drie jaar lang bezig geweest haar villa te verkopen, uiteindelijk met succes. Het stulpje is voor 84,1 miljoen euro verkocht. Daarmee is het één van de duurste woningverkopen ooit.

Het in 1991 gebouwde ‘The Manor’ (‘Het Landhuis’) geldt als de grootste woning van Los Angeles en is zelfs groter dan Het Witte Huis. The Manor, ook bekend als Spelling Manor, is een herenhuis in de wijk Holmby Hills in Los Angeles, Californië, aan de overkant van Holmby Park. Gebouwd in 1988 voor televisieproducent Aaron Spelling. Het complex heeft een oppervlakte van maar liefst 5.249 vierkante meter en telt 123 kamers. 

De Belgische krant HLN meldt: ''De gigantische villa vol marmeren vloeren bestaat uit 123 kamers - wellicht een wereldwijd record als paleizen niet zijn meegerekend - waaronder (opgepast er komt een ellenlange opsomming aan) : veertien slaapkamers, 27 badkamers, een openluchtzwembad, een bioscoop, een bowlingbaan, een tennisbaan, een sauna, een solarium, een fitnesszaal, massageruimtes, een wijnkelder en een kamer ingericht als een oude kapperszaak. We gaan verder: in de tijd van Aaron Spelling werd een van de zalen gebruikt om Candy’s omvangrijke poppencollectie te stallen. Zilverwerk wordt in optimale omstandigheden bewaard: een van de kamers beschikt over een speciaal gebouwd koelsysteem. We zijn nog niet rond: een kamer deed specifiek dienst om Franse kazen en wijn te degusteren. Een kamer was ingericht om bloemen te schikken. De garage ten slotte, biedt plaats voor tientallen voertuigen.''


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven