Supportplatform voor alle technische en inhoudelijke vragen

Vectorworks biedt volledig gamma voor gehele ontwerpproces

Vectorworks is een CAD-programma dat wordt gebruikt voor het tekenen, ontwerpen, presenteren en modelleren in 2D en 3D. De software is ontwikkeld door Vectorworks en wordt in de Benelux, Frankrijk en Polen gelokaliseerd en verdeeld door de firma Design Express. Vectorworks biedt het volledige gamma van 2D, 3D, productiebeheer en presentatiemogelijkheden voor elke fase van het ontwerpproces. 

Sinds vorige week heeft het bedrijf een nieuwe website: www.vectorworks.nl. "Daar vindt de bezoeker alle informatie over de software, onze gebruikers en de diensten die Design Express als officiële distributeur van Vectorworks in de Benelux, Frankrijk en Polen aanbiedt. Er is ook een nieuw, gebruiksvriendelijk supportplatform voor alle technische en inhoudelijke vragen over Vectorworks", laat woordvoerster Saskia Peeters weten.

Naast de traditionele tekengereedschappen, biedt het bedrijf haar gebruikers de mogelijkheid om te tekenen met elementen uit de echte wereld. Het is bijvoorbeeld mogelijk lijnen, bogen en cirkels te schetsen en deze vervolgens aan te vullen met muren en ramen, meubelen en trappen, planten, lichtpunten, en dergelijke. De objecten zijn eenvoudig te bewerken en bevatten automatisch 2D- en 3D-aanzichten. Het is mogelijk 3D-modellen van 2D-tekeningen te maken en vice versa.
Elke vorm - zowel open als gesloten - kan gevuld worden met (verloop)kleuren, lijnarceringen, motieven of afbeeldingen. Ook de transparantie van de grafische vulling en de omtreklijn kan per object worden bepaald. Met de ingebouwde database en het geïntegreerde rekenblad kunnen materiaallijsten worden afgeleid en prijzen worden berekend.

"Sinds 1985 bedient Vectorworks de architectuur-, landschaps- en entertainmentindustrie, geïnspireerd door de wereld om ons heen en de meer dan 650.000 ontwerpers die de software gebruiken om ervaringen te creëren. Vectorworks is een krachtige softwareoplossing die het creatief proces ondersteunt in plaats van het te vervangen. Met Vectorworks stroomlijn je je workflow, verbeter je je ontwerpproces en vergroot je je tekenplezier", aldus een woordvoerder.

"Onze toewijding om 's werelds beste cross-platform CAD- en BIM-software te ontwikkelen, heeft ons een eenvoudige waarheid geleerd: geweldig design begint met de inspiratie van de ontwerper. Vectorworks ondersteunt die inspiratie door de verkenning van ontdekkingen te begeleiden en creatieve oplossingen te vinden. We bieden krachtige tools waarmee ontwerpers ideeën kunnen vastleggen, innovatie kunnen stimuleren, effectief kunnen communiceren en hun visie kunnen realiseren", besluit Vectorworks.

Het bedrijf organiseert regelmatig gratis introducties voor architecten, interieurontwerpers en interieurbouwers. En bieden ze een nieuw, gebruiksvriendelijk supportplatform voor alle technische en inhoudelijke vragen over Vectorworks.  

Meer informatie:
Vectorworks
www.designexpress.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven