Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Levensloopbestendig is anders dan je denkt"

Evaluatie World Interiors Day door Doret Schulkes

Onlangs werd over de hele wereld World Interiors Day gevierd. Interieurarchitect Doret Schulkes besteedt jaarlijks aandacht aan deze dag. Binnen het wereldwijde thema ‘Designing spaces, changing lives’  koos Schulkes voor haar eigen activiteit het onderwerp ‘Levensloopbestendig is anders dan je denkt’.

In de workshop die zij organiseerde gaf Doret het begrip ‘levensloopbestendig wonen' een compleet nieuwe inhoud. “Levenloopbestendig is een hip woord. Voor mij is de algemeen geldende invulling van het begrip echter veel te beperkt. Het begrip wordt gebruikt om woningen aan te duiden die worden gebouwd of verbouwd tot huizen waar ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen als er eventueel lichamelijke beperkingen ontstaan door ouderdom. Maar je huis alleen op deze wijze levensloopbestendig maken is een gemiste kans“, betoogt Schulkes in de workshop. “Het is zo’n beetje als rietjes klaar leggen voor het geval je straks je eten niet meer kunt kauwen. Ga jij afwachten tot dit gebeurt? Een huis kan je helpen langer vitaal te blijven. Maar daar moet je dan op tijd over nadenken en mee starten, dus dat gaan we vanmiddag doen.”

FOTO: Doret Schulkes/eenheerlijkhuis.nl

Eigen woningplattegrond
Toen de deelnemers tijdens de workshop met de eigen woningplattegrond aan de slag gingen, kwamen er belangrijke inzichten. ‘Wat doet mijn huidige interieur met mij?’ en ‘wat kan ik thuis veranderen om vitaal blijven te stimuleren?’ "Voor de deelnemers was het een gezellige middag waarop ze op een nieuwe manier naar hun eigen woning zijn gaan kijken. Voor mij was het super om mensen bewust te maken wat een interieur met je doet en voor je kan betekenen", besluit Schulkes.

Meer informatie:
Doret Schulkes
doret@doretschulkes.nl
www.eenheerlijkhuis.nl

Publicatiedatum: