Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mijn mooiste creaties nu gebundeld in Artistic Glasspanels"

John Dierickx van atelier Artglas brengt boek uit

Artglas, een atelier gespecialiseerd in artistieke glaspanelen brengt haar eerste boek uit, uitgegeven door stichting kunstboek. 

Artglas, naar eigen zeggen veel meer dan een letterwoord voor ARTistiek en GLASpaneel, vervaardigt gepersonaliseerde glasramen die zowel in particuliere woningen als kantoorgebouwen of horecaprojecten een nieuw licht werpen op het aloude arts and crafts métier.

Artglas werd in 1991 opgericht door glazenier John Dierickx die zich verdiepte in de eeuwenoude techniek en traditie van het ambacht. Met een nooit aflatende drang naar techniekbeheersing weet hij de finesses van het glassnijden en het solderen te vertalen naar hedendaagse creaties in ramen, deuren, koepels of decoratieve wanden. Dierickx vertrekt steeds vanuit het materiaal (het glas) zelf en exploreert de ongelimiteerde opties van kleur, transparantie en compositie. In de basis sluit deze manier van werken aan bij de filosofie van de arts and crafts-beweging, waarin het accent ook lag op functionaliteit, individualiteit en eerlijk materiaalgebruik. "Artglas bestrijkt in haar portfolio een scala van art nouveau en klassieke ontwerpen tot moderne en minimalistische creaties. Mijn mooiste creaties zijn nu gebundeld in het boek Artistic Glasspanels", besluit Dierickx. 

"Is een artistiek glaspaneel kunst, design of een toonbeeld van nauwgezet vakmanschap? Zo glashelder de vraag, zo loodzwaar de afbakening. De geschiedenis van glas reikt immers ver terug en haar toepassingen zijn zo wijdverspreid dat je met deze of gene keuze meteen je eigen ruiten ingooit. Kan het niet alles zijn en wel tegelijk? De geboorte van het design uit de geest van het ambacht biedt een kleurrijk venster op de wereld. Deze kunst-historische context visie op de rol van glas-in-loodramen werkt een caleidoscopische blik in de hand. Het draait niet om de vraag of het nu kunst, decoratieve kunst, ambacht of hedendaags design is, wel over wat het vandaag de dag betekent en wil zijn. Niet toevallig spreken we vandaag de dag liever over ‘artistieke glaspanelen’ omdat het zowel de artistieke creatie benadrukt", vertelt John Dierickx, oprichter van Artglas.

Meer informatie:
Artglas
info@artglas.be
www.artglas.be
www.stichtingkunstboek.com

Publicatiedatum: