Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Petra Vonk, ontwerper van PLECTERE:

''Akoestisch textieldesign door gebruikte vilt in 3D-structuur te verwerken''

PLECTERE is een akoestisch divider-systeem dat de oplossing biedt voor een prettig en gezonde werkomgeving. Het is een ontwerp van Petra Vonk. ''Een te lange nagalm in een kantoor beïnvloed de sfeer, concentratie en de geluidsbeleving wat leidt tot vermoeidheid en een vermindering van de productiviteit. PLECTERE tempert het geluid door zijn akoestische eigenschappen en draagt bij aan een betere focus en concentratie van de werknemers.''

Het design heeft een effectieve akoestische werking door het gebruikte vilt in een 3D structuur te verwerken. Door zijn transparantie geeft het de gebruiker de mogelijkheid om ruimtes af te bakenen zonder deze plek hermetisch af te sluiten.

Het product kan worden ingezet om semi-transparante scheidingen te maken in ruimtes om zo verschillende werkeenheden te creëren. Dit draagt bij aan een prettige en efficiënte werkomgeving met meer privacy een aangename akoestiek, meer comfort en tactiliteit waardoor werknemers simpelweg beter presteren.

PLECTERE kan worden geleverd als afscheidingswand, in een houten frame of verwerkt worden tot een 3D object.

Object Rotterdam
Tijdens de beurs Object Rotterdam heeft Petra Vonk een nieuw product gepresenteerd, namelijk de PLECTERE light. Dit is een textieldesignproduct met een duofunctie: het verbetert de akoestiek en geeft licht. Ook is er een 'tube light': deze heeft grote ledlichtbollen met warm licht. De 'disc light' is een cirkel ledarmatuur, met iets koeler licht voor een meer kantoorgevoel. 

Al naar gelang de wens of noodzaak van akoestiek verbetering kan de grote van PLECTERE light worden bepaald. De minimale lengte is ± 35cm en maximale lengte is ± 335cm, voor de diameter is echter geen limiet. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden met PLECTERE light elementen boven een tafel en los in een ruimte. Verfraai een vergadertafel, een boardroom, het trappenhuis of een atrium met de prachtige PLECTERE lights. Plaats licht en verbeter zo tegelijkertijd de akoestiek met een en hetzelfde product.

Bijdrage leveren aan 
Petra Vonk: ''We vragen tegenwoordig veel van onze werknemers en dat vereist een prettige en efficiënte werkomgeving. Akoestiek en sfeer spelen daarin een belangrijke rol. PLECTERE introduceert textuur en warmte in kantoorruimtes, tempert het geluid door zijn uitstekende akoestische eigenschappen en draagt bij aan een betere focus en concentratie van de werknemers. Door meer privacy, een aangename akoestiek, comfort en tactiliteit op de werkvloer presteren werknemers beter. PLECTERE kan vanaf het begin van het interieur ontwerpproces worden ingezet om semi-transparante scheidingen te maken in ruimtes om zo verschillende werkeenheden te creëren.''

Ook in een bestaande werk omgeving kan PLECTERE worden toegepast om werkplekken af te bakenen en meer privacy en rust te verzorgen. Het product is gemakkelijk te verplaatsen waardoor het mee kan groeien met de eisen die aan de omgeving worden gesteld. Het product biedt een oplossing in ruimtes waar akoestiek-verbetering en meer tactiliteit wenselijk is.

Petra Vonk: ''De meeste akoestiek verbeterende producten zijn massief, dik en weinig esthetisch, en zeker niet transparant. PLECTERE is luchtig, het verfraait de ruimte en geeft comfort en tactiliteit. Doordat het design in feite een uitvergroot breisel is gedraagt het zich nog steeds als een gebreid doek. Door zijn flexibiliteit is het mogelijk allerlei vormen te creëren. PLECTERE is eenvoudig op maat te maken door simpelweg een rij of een steek meer of minder toe te voegen. Het kan worden toegepast als een recht hangend gordijn of als roomdivider gevlochten in een houten frame. Door de flexibiliteit kan het ook worden gebruikt in een ronde ‘tube-vorm’ als een akoestisch object of in een organische vorm zodat een slingerende beweging zal ontstaan. De balans tussen de vorm en de functie kan per locatie worden bepaald. Het product is gemakkelijk aan de maatvoering van de ruimte aan te passen zodat het breed toepasbaar is.''

Het design is een lokaal product. Het industriële vilt is 100% biobased en wordt handmatig tot eind product gevlochten. Het houten frame waarin de PLECTERE is gevlochten is gemaakt van essen hout. Zowel de houten frames als de vlechtwerken worden verantwoord geproduceerd in en rond Amsterdam.

Meer informatie:
PLECTERE
info@petravonk.nl 
www.plectere.nl

Publicatiedatum: